Bubble Bobble (Wii)

Retroilu on hauskaa, mutta aika kultaa muistot. Monet 90-luvun pelit ovat kestäneet aikaa hyvin, mutta 80-luku on pahentunut jo pahemman kerran. Poikkeuksia kuitenkin löytyy ja Bubble Bobble on yksi kirkkaimmista.

Bub ja Bob, söpödinosauruksiksi muuttuneet pikkupojat, tyhjentävät sata ruutua söpöhirvityksistä. Aseiden tai mariotyyppisen päähän potkimisen sijaan hirvitykset puhalletaan kuplan sisään ja poksautetaan. Jos sitä ei tee nopeasti, karkaa hirviö ja juoksee kiukusta punaisena tuplavauhtia.

Parhaimmillaan Bubble Bobble on kaksinpelinä. Yhteistyö kannattaa, toinen voi puhaltaa kuplan ja toinen poksauttaa sen. Jos täti olisi setä! Raadollisessa reaalimaailmassa kumpikin pyrkii haalimaan itselleen vihollisilta jääviä hedelmiä ja muita herkkuja. Jos omenan onnistuu viemään aivan kaverin nenän edestä, niin vielä parempi. Leikkimielinen mesoaminen, jossa voimasanat, omput ja banaanit sekoittuvat, kuuluu täyspainoiseen nautiskeluun.

Bubble Bobble on alkujaan kolikkopeli. Paras versio olisi tietysti suora käännös siitä. Se löytyykin PS2:n ja vanhan Xboxin Taito Legends -kokoelmasta. NES-versio on pätevä käännös alkuperäisestä. Ulkonäöltään se on suomalaisille tuttujen Commodore 64- ja Amiga-versioiden välimaastossa. Klassikkobiisikin pimputtaa kuten pitää. Vain pelin lievä hitaus harmittaa.

85

Lisää aiheesta