Buffy the Vampire Slayer (Xbox) - Kornia ja pöhköä?

pmasbuff1

Miten kornista tv-sarjasta saadaan onnistunut peli? Otetaan mukaan juuri ne oikeat huvittavat yksityiskohdat ja kuorrutetaan kokonaisuus harvinaisen monipuolisella taistelusysteemillä. Lopputulos on parhaimmillaan loistava toimintaseikkailu, joka kelpaa muillekin kuin Sarah Michelle Gellarin fanikerholaisille.

buffy4

Vaikka Buffy the Vampire Slayer ei tv-sarjana voisi vähempää kiinnostaa, on peli-inkarnaatiossa oma kiero viehätyksensä. Alkuperäismateriaalin typeryys on käsitetty ja pelin tarina kulkee mukavasti teinikauhukliseiden keskellä. Mukana ovat kaikki televisiosta tutut hahmot aitojen näyttelijöiden äänteleminä.

Nahkahousuinen sankaritar potkii verenimijät pinoon ja harrastaa välillä tasohyppelyä. Taistelua on paljon, mutta toiminta on erittäin vaihtelevaa ja tilanteesta riippuen erilaisia taktiikoita riittää. Buffylla on runsaasti liikkeitä, jotka sulautuvat saumattomasti kiinni toisiinsa. Liikkeet ovat herkullisen liioiteltuja, eikä vampyyrien kierrepotkimiseen pitkin seiniä tahdo kyllästyä lainkaan.

Hyvästäkään höykytyksestä huolimatta epäkuolleet eivät tuhoudu kuin sydämeen lyödyllä vaarnalla. Tappotoimet ovat piste Buffyn loistavan taistelusysteemin päälle, sillä vihollisia voi viimeistellä mitä erilaisemmilla välineillä.

buffy2

Nurkasta voi vaikkapa kaapata mukaan harjanvarren tai tuolin voi potkia aseiksi kelpaaviksi osiksi. Jos kättä pitempää ei ole saatavilla, voi vampyyrit komeasti potkia kaatuneen pöydän pystyssä törröttävään jalkaan tai ikkunasta tulvivaan auringonvaloon. Luovuus palkitaan ja meno on todella vauhdikasta.

Muuten erinomaista viihdepakettia heikentävät välillä liian tarkaksi vedetty tasohyppely ja vaelteleva vaikeustaso. Koska tilanne tallentuu vain tasojen välillä, vaativat jotkut tasohyppelykohdat pyhimyksen kärsivällisyyttä ja tuhat uudelleenyritystä. Vaikeustasoa on keinotekoisesti nostettu puolivälissä, jossa samaan aikaan pihdataan parannusjuomia ja venytetään tallennuspisteiden väliä.

Välillä hermoja raastavasta tasohyppelystään huolimatta Buffy on mainiota viihdettä, pitipä lähdemateriaalista tai ei. Se on heti Dead or Alive 3:n jälkeen Xbox-halpapelisarjan ehdottomia ykkösnimiä.

Tapio Salminen

 

buffy3

Salminen ei siis arvostanut Buffy-sarjaa mihinkkän suuntaan, mutta miten kävikään kun hän alkoi katsoa sitä?

buffy-vampire-slayer_p_