Call of Duty: Black Ops 4 saa battleroyale-moodin

Activision esitteli Call of Duty: Black Ops 4:n yleisöille. Netti oli taas kerran oikeassa, sillä varsinaista yksinpelikampanjaa ei ole mukana lainkaan, vaan peli on pudas nettiräiskintä. Pelimuotoja on toki useita.  

Uutena pelimuotona mukana on Blackout-niminen battleroyale-versio, jossa Treyarch-kehitystiimin mukaan on pelisarjan historian suurin kartta. Siinä voi liikkua ajoneuvoilla maalla merellä ja ilmassa. Hahmot lainataa koko sarjan historian varrelta kaikista osista. Historiaa on mukana myös zombimodissa, jonka tarinassa sankarinelikko seikkailee ajassa. Ideana on pysyä viimeisenä hengissä.  

Ainakin ennakkovideon perusteella Black Ops -nettipeli lainaa vaikutteita Rainbow Six Siegestä turboahdettuna, sillä spesialisteilla on runsaasti omaa tiimiä hyödyttäviä laitteita. Esimerkiksi Seraph voi lisätä kentälle spawnipisteen. Torque voi sulkea tilaa piikkilanka-aidalla kulkureitin viholliselta. Firebreak pystyy reaktorilla vahingoittamaan kaikkia vihollisia pienellä alueella. Itsensä uhraamalla reaktion kestoa voi vielä pidentää. 

Minikartta ei enää paljasta automaattisesti kaikkia ympäristön kohteita vaan vain asiat, jotka itse tai tiimiläiset voivat nähdä. Suojaan kyyristynyt pelaaja ei paljasta yhtä paljon ympäristöstään kuin pystyssä seisova. Lisäksi tiimissä voi olla paremmin ympäristöä havannoiva tiedustelija, joka raportoi tietonsa koko tiimille.

Pressipuheissa kaikki on vähintään yhtä hyvää tai vielä parempaa kuin sarjassa aikaisemmin. Pelimekaniikkamuutoksista esimerkkeinä mainittiin rekyyli, joka on jatkossa ennakoitava ja asekohtainen. Rekyylin vaikutuksen voi kuulemma oppia kompensoimaan. Hahmot eivät parene enää itsestään vaan pelaajan pitää aktivoida adrenaliinipiikki aina itse. Tosin spesialisteista Crash on ensiapumies, joka pystyy parantamaan omia tiimiläisiään ja jopa buustaamaan heidän osumapisteitään.

Call of Duty: Black Ops 4 ilmestyy lokakuun 12. päivä PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.