Cannon Fodder 2 – Sano se raketein

"Sota on ollut näin hauskaa vain kerran aiemmin." Ainakin teoriassa. Cannon Fodder (Pelit 2/94) oli omaperäinen kuin kirsikka mämmissä, mutta Cannon Fodder 2 on valitettavasti jämähtänyt liiaksi samaan kehikkoon.

Cannon Fodder oli vuoden -94 suuria Amiga-pelaamisen valopilkkuja. Pikkuiset sotilaat painalsivat ruudulla kohti hiirenpointteria ja paukuttivat vastaantulijoita taivaalliselle high-score-listalle rynnärien, kranaattien ja singon avulla. Tarvittaessa joukko pystyi jakaantumaan tai hypähtämään ajoneuvon ohjaimiin. Sensiblen omalaatuinen huumori, hilpeä väkivalta ja selkeä pelattavuus muodostivat onnistuneen kokonaisuuden.

Ja Cannon Fodder kakkonen pistää paremmaksi? No ei, odotettu jatko-osa on täsmälleen samanlainen. Uutta on vain se, että tehtävän lopussa pikku avaruusalus kuljettaa miekkoset taistelemaan eri aikakausien vihollisia vastaan. Pelin olisi voinut julkaista halpana lisälevykkeenä täysihintaisen pelin asemesta.

Valitettavasti Tykinruoka osa kaksi ei edes pääse edeltäjänsä tasolle. Peli alkaa sairaalloisen vaikeana, ensimmäisissä tehtävissä on edessä rennon paukuttelun sijasta todellinen massalahtaus, ja viitostehtävässä saa jo kiristellä hampaita. Harjoittelemalla ja taas harjoittelemalla edistystä tietysti tapahtuu, mutta ykköstä sai sentään pelata jonkin aikaa ennen "mahdottomia" tehtäviä. Veteraanipelaajille kakkonen tarjoaa uusia haasteita, aloittelijoille metsiköllisen valkoisia ristejä omien haudoilla.

Vihoviimeinen naula arkkuun ovat latausajat. Sensible Software ei valitettavasti ota opikseen, vaan jatkaa amigistien kiusaamista julkaisemalla pelistään vain korpulta ladattavan version, jonka hartaiden latausoperaatioiden aikana ehtii naputella sormilla reiän pöytälevyyn.

Pelin ulkoasu on edelleen ok, ruudun vieritys on totutun pehmeää ja äänet täyttävät tehtävänsä hyvin. Normaalia, siistiä A500-jälkeä siis, vaikka kyllä 16-värisille taustagrafiikoille voisi hiljalleen sanoa hyvästit.

Ennustus: uutta megapeliä odottaneet huutavat "pettymys, rahastusta", loput pelaavat rystyset verillä tiensä läpi armeijanharmaan kiven. Vanhassa vara parempi.

70