Carnival Island (PS3)

Kimaran toinen tenavapeli ottaa hieman tutumman lähestymistavan lapsiystävällisyyteen. Carnival Islandin myötä Wiin rutoksi koituneet minipelikokoelmat rantautuvat lopullisesti myös Pleikkarille. Kököillä välianimaatioilla höystetty pikkupeliroska toimii korkeintaan pienessä laitamyötäisessä, mutta kohderyhmällä ei taida olla vielä riittävästi ikää ohrapirtelöiden nauttimiseen.

Carnival Island erottuu Wiin vastaavista rahastuksista teräväpiirtografiikallaan ja aavistuksen tarkemmalla ohjattavuudellaan. Sisältö on prikulleen samanlaista silkkoa kuin sienikonsolillakin. Tarjolla on kevyttä ammuskelua, nuijimista, tarkkuusheittoa ja näitä varioivia sekasikiöitä. Lätyn koko tarjonta on nähty yhdellä istumalla.

Tuotos on mallikkaasti suomennettu ja jokainen aktiviteetti alustetaan tutoriaalilla, joka vääntää perustemput ratakiskosta. Peli ei tosin opeta mitään vastoinkäymisistä, sillä surkeaakin suoritusta muistetaan kehua vuolaasti, ettei kenellekään tule paha mieli.

Pikkuväki saattaa saada tästä tuotoksesta sirkushuvinsa, mutta hieman vaippaikäistä vanhemmat tulevat pelistä vain vihaiseksi. Carnival Island on hyvä joululahja tuhmille lapsille, risujen vaihtoehdoksi.

58