Cart Fury: Championship Racing (PS2)

Ensikosketus CART Fury: Championship Racingiin on hämmentävä. Midwayn kolikkopelistä tehty käännös muistuttaa amerikkalaista moottoriurheilun kuninkuuslajia yhtä paljon kuin Pole Position Formula ykkösiä. Mieleen tulee takavuosien PSone-kohkaus, Rollcage.

Ajovaihtoehtoina on yksittäinen kisa, kokonainen kausi, erikoisskenaario tai simulaatio. Arcadekaahaus turbo-boosteineen ei juuri rata-autoilua muistuta. Aseita autoissa ei sentään ole, mutta romua syntyy siitä huolimatta kiitettävästi. Päreiksi levinnyt auto ei aiheuta keskeytystä, vaan meno jatkuu jo parin sekunnin kuluttua.

Simulaatio eroaa edukseen siinä, että boostia ei voi käyttää ja kaaroja voi säätää. Ennen kisaa ajetaan yksi nopea kierros, joka määrää lähtöpaikan. Ajotuntuma ei liiemmin eroa arcadesta, paitsi vaikeimmalla asetuksella vaihteita pitää käyttää itse. Ajokki pysyy mutkissa kuin liimattuna vaikka vauhtia on yli 300 km tunnissa.

CART Furyn jippo piilee vauhdissa, joka parhaimmillaan on todella huimaa. Ruudunpäivitys ei notkahtele, vaikka radalla ajavat kaikki 25 autoa. Vauhdin tunne säilyy hyvänä myös jaetulla ruudulla eikä ajokkien lukumäärästä tarvitsee tinkiä. Selkeä grafiikka toimii omalla tavallaan.

Ääniosastolla mennään pahasti metsään. Moottorin ärjynän sijaan kaiuttimista kuuluu epämääräistä hurinaa, jota säestää kimeämpi pörähdys autojen ohittaessa toisensa. Varsinaista selostusta ei ole, mutta kuuluttaja heittelee aitoon jenkkityyliin one-linereitä aina kun radalla tapahtuu jotakin. Taustalla meuhkaava rock-humppa kruunaa tunnelman.

Mielikuvitusratojen lisäksi mukana on muutama oikea CART-areena. Loppujen lopuksi ei ole väliä ajetaanko kisat Chicagon ovaalilla vai kuussa. Piristävästi virtuaaliminäkseen voi valita vaikka naiskuskin. Jos kyllästyy perinteiseen kilpa-ajoon voi viidestä alipelistä valita vaikka tuho-orgiat, jossa tavoitteena on rampauttaa mahdollisimman monta vastustajaa.

Tekeminen ei ihan heti lopu kesken, siitä pitävät kerättävät bonusautot, uudet radat ja leffapätkät huolen. Jos väsymys iskee ennen finaalia, voi netistä löytämänsä huijauskoodit syöttää niille varattuun kohtaan. CART Fury on kelvollista ajantappoa pienissä erissä kerrallaan.

79