Chaos Legion (nettiarvostelu)

Sonyn mustan tornin syövereistä kohoaa PC:lle Chaos Legion, hektinen mätkimispeli. Suoraviivaista hirviöiden silppuamista höystetään esiin manattavilla apujoukoilla, mutta muuten kyseessä on silkka napinhakkausfestivaali.

Taustatarina kertoo miekka ja magia -luokan sankaruudesta. Videoina kulkeva tarina on mätön kannalta merkityksetön, mutta sen aikana voi lepuuttaa kramppaavia sormiaan.

Kolmeentoista tiiviiseen kenttään jakautuva taisto etenee halki linnanraunioiden. Ulottuvuuksista ilmestyy kymmenittäin erilaisia mörköjä, joiden pilkkomista avittavat maagiset legioonat.

Tallentaa saa kenttien välissä. Tauoilla valitaan myös apurit seuraavaan kenttään ja parannellaan joukkoja niiden keräämillä kokemuspisteillä. Jos kentän lopussa odottava megahirviö tekee sankarista muusia, saa koitosta yrittää uudelleen, mikä on ilahduttavaa pelaajan mielenterveydestä huolehtimista.

PC:n legioona ajautuu kaaokseen, koska tekijät ovat kuvitelleet näppäimistön olevan vain vähän isompi padiohjain. Toiminta on niin hektistä, että ohilyöntejä tulee väkisin. Pahinta on silti se, että näppäimistö jumittuu, koska näppäimiä olisi pidettävä useampia pohjassa hallitakseen itsensä lisäksi apureita.

Kameramies on saneerattu, ja kuvakulman pyörittäminen on pääosan esittäjän vastuulla. Se onkin hauskaa, sillä hiiri ei toimi, vaan kameraa ohjataan näppäimistöltä. Saa olla aika mustekala, että ulokkeet riittävät taistelun lisäksi kuvakulman hallintaan.

Ohjausongelmat ovat harmillisia, sillä Chaos Legion on muuten kelpo tykitys. Reipas hevirokki, miellyttävällä tavalla rupinen ulosanti ja kymmenpäiset monsterilaumat rentouttavat, mutta apurien tuomat taktiset piirteet pelastavat ylenpalttiselta yksinkertaisuudelta.

Ohjeteksti kertoo pelin tukevan myös padia, joten hyvän sellaisen omistaja voi lisätä arvosanaan muutaman pisteen.

76