Chime (Xbox 360)

Vaikuttaako helppo gamerscore ostospäätökseesi? Chime antaa 50 pojoa pelkästä kokoversion ostamisesta! Pudistelin päätäni ”saavutuksen” aktivoiduttua, mutta tympeä ensivaikutelma haihtui nopeasti Philip Glassin alkaessa soida. Chime on koukuttava sekoitus kahta modernia klassikkoa: Tetristä ja Luminesia.

Toisin kuin pulmapeleissä yleensä, Chimessa täytetään ruutua, ei tyhjennetä sitä. Sattumanvaraisesti valikoituvia palikoita saa vapaasti käännellä ja asetella ruudukolle. Vähintään 3x3-kokoinen alue katsotaan vallatuksi ja aluetta pystyy laajentamaan oikein sijoitetuilla palikoilla. Yksioikoisuudelta pelastaa mahdollisuus komboihin ja sitä kautta pistebonuksiin. Seuraavaan kenttään pääsee valtaamalla puolet peliruudusta ennen kuin aika loppuu.

Näppäränä jippona peliruudun poikki pyyhkivä jana ”soittaa” palikoita, minkä ansiosta musiikki elää jatkuvasti Luminesin tyyliin. Biisejä on harmittavan vähän, mutta mukaan on otettu vain tekijöiden lahjoittamia kappaleita.

Biisilistassa näkyvät säveltäjät ovat alansa nimimiehiä, jotka saatiin mukaan Chimen yllättävän juonen myötä. Pelasta lapset -taustatarinassa on kyse oikeista ihmisistä, sillä kaksi kolmasosaa myyntihinnasta käytetään hyväntekeväisyyteen. Mieluummin ostan viiden euron puzzlen Live Arcadesta kuin katson Bob Geldofia Live Earthissa.

* * * * *

Biisilista:

Fred Deakin – Disco Ghosts

Philip Glass – Brazil

Paul Hartnoll – For Silence

Moby – Ooh Yeah

Markus Schulz – Spilled Cranberries

82