Comanche - Maximum Overkill Mission Disk 1 – Valkyyriat ratsastavat jälleen

Toimiva ohjaus, hyvät äänet ja grafiikka, sekä ennen kaikkea uskomattoman aidonnäköinen maasto tekivät Comanche- helikopteripelistä yhden viime vuoden merkkitapauksista. Nyt ilmestynyt Mission Disk 1 tarjoaa hekomiehille 30 uutta tehtävää.

Maailmanpoliisit maailmalla

Lisätehtävät jakautuvat kolmeen eri sotaretkeen, joista ensimmäisen sotaretken kymmenen tehtävää ovat naurettavan helppoja, ja ne sopivatkin lähinnä kyläilevien sukulaissetien pelattavaksi. Onneksi muut tehtävät ovat hieman haastavampia, joissakin täytyy jopa taktikoida silmittömän ammuskelun sijasta. Tehtävistä löytyy hauskoja jippoja, esimerkiksi puissa piileksivät "kukushat" jokamiehen it-ohjuksineen aiheuttavat rutkasti harmaita hiuksia.

Sotaretkillä toteutetaan maailmanpoliisin tehtäviä jahtaamalla huumeparoneita ja terroristeja milloin missäkin kolmannen maailman vuoristossa. Tehtävien suunnittelijoilla on ainakin mielikuvitusta: esimerkiksi eräässä tehtävässä ekoterroristit ruttaavat T-80-tankeilla puita ja tehtävänä on tuhota tankit, ettei kasvihuoneilmiö pääse valloilleen.

Alkuperäisessä Comanchessa olleen siipimiehen sijasta on nyt joissakin tehtävissä apuna täysi laivue Comancheja. Valitettavasti laivueenohjauskomennot puuttuvat ja ympärillä pörräävistä siipimiehistä ei saa täyttä hyötyä. Apurit ovat kyllä ehdottomasti tarpeen, monissa tehtävissä ei selviytyisi ilman vihollisohjuksia imevää muuria.

Hind is my nightmare

Manuaalin mukaan Comanchen vihollisten älykkyysosamäärää on kasvatettu. Se olikin tarpeen, alkuperäisessä Comanchessa toveri helikopterilentäjä ei oikein tajunnut muusta kuin maalitaulun esittämisestä.

Pirullinen lisä vihollisen arsenaaliin on Natonkin kunnioittama Mi-24 Hind -taisteluhelikopteri, joka esimerkiksi toisen sotaretken lopputehtävässä aiheuttaa päänsärkyä. Yhdessä paremman tekoälyn kanssa yhdistelmä on tappava, mitään niin painajaismaista näkyä ei olekaan kuin kukkulan takaa ilmestyvä neljän Mi-24:n armada. Jopa Comanche supervahvoine panssareineen tipahtaa muutamassa sekunnissa.

Vain kaksikymmentä tehtävää

Hiukan vähäiseltä tuntuu lisälevykkeiden anti. Panee miettimään, eikö samalla rahalla olisi voinut saada 50 tai vaikkapa satakin uutta missiota _ etenkin kuin paketista löytyvistä tehtävistä vain parikymmentä on pelattavia. Joka tapauksessa Mission Disk 1 täydentää mainiosti alkuperäistä peliä.

89