Comet Crash (PS3)

Tornipuolustus on konsolien latauspalveluissa suosittu aihe, joten uudet tulokkaat tarvitsevat tuoreita ideoita. Comet Crash tuo passiivisen puolustamisen rinnalle aktiivisen hyökkäämisen. Keinot ovat samat kuin vastustajalla: lähetetään lauma tankkeja tai muita härveleitä vastapuolen tukikohtaan. Hyökkääjät etenevät automaattisesti lyhintä mahdollista reittiä maalia kohti. Reitti vain on vuorattu vastustajan puolustustorneilla.

Comet Crashin toinen erikoisuus on vapaasti lentävä komentoalus, joka toimittaa klassisten tornipuolustusten kursorin virkaa. Alus ei kestä loputtomiin tulitusta, joten sillä ei kannata liitää ihan missä tahansa. Masiinaa käytetään rakentamiseen uppoavien krediittien keräämiseen. Rahaa louhitaan taistelualueella lentävistä meteoriiteista. Murikat hinataan tykkien ulottuville, jotka murskaavat ne käteiseksi. Oma-aloitteinen rahan kerääminen pitää näppärästi huolen siitä, että toimettomia hetkiä ei ole.

Viholliset hyökkäävät parhaimmillaan ja pahimmillaan valtavina, useiden satojen yksiköiden laumoina. Väkeä tarvitaan läjäpäin, sillä tappiin asti päivitetyt teslapyramidit ja kumppanit ovat tehokkaita tappajia. Sotakoneet eivät ilmesty tukikohtaan tyhjästä, vaan maastoon rakennetuista tehtaista. Mitä enemmän tehtaita, sitä nopeammin reservi kasvaa ja sitä vähemmän varoja riittää tykkeihin. Sopivasti kiristyvää vaikeustasokäyrää seuraava Comet Crash on kutkuttavaa moniajoa ja resurssienhallintaa puolustuksen, hyökkäyksen ja varojen keräämisen välillä.

Molempien osapuolien suhteen tasavertainen systeemi soveltuu erinomaisesti moninpeliin. Tiimipelissä 2–3 pelaajaa taistelee yksinpelin kentillä konetta vastaan samaan aikaan. Kimppapelissä nujakat eivät ainakaan helpotu, sillä resurssikomeettojen määrä ei mainittavasti nouse yksinpelistä. Vastustajia murjotaan toimivissa ja hektisissä 2–4 pelaajan matseissa, joiden ainoa isompi ongelma on nettipelin puute.

89