Contra ReBirth (Wii)

Contra Rebirth on ehtaan kasarityyliin tehty juoksuräiskintä, jossa henki on halpaa ja ammukset ilmaisia. Audiovisuaalinen ilme on tarkoituksellisen pikselöitynyttä ja karkeaa. Nyt ollaan ajassa, jolloin spritezoomaus ja pyörittäminen oli kuuminta tekniikkaa ja korttelin kuninkaat omistivat Neo Geon.

Contra Rebirth panostaa iloisen päättömään ja nopeatempoiseen räimeeseen, jossa valtavia ohjuksia ampuvat sotilaat ja juoksevat pyssylavetit eivät ole mitenkään outoja ilmestyksiä. Muukalaiset saattavat iskeä kimppuun mistä päin tahansa, joten hyvä maalinhallinta ja vielä paremmat refleksit ovat tarpeen. Nekään eivät auta, jos hyppysten alla ei ole kunnon arcadetikkua tai vähintään Classic-padia.

Contra Rebirth on todella retroa menoa: se on niin vaikea, ettei pelin tarvitse olla tuntia paria pidempi. Jos sitä ei vedä yhdeltä istumalta läpi, sitä ei sitten vedä läpi. Vaikeustaso on ikävästi hakusessa, sillä normaalilla meininki on liian raakaa tavallisille kuolevaisille ja iisillä liian helppoa. Hakkaanko päätä seinään vai hutaisenko lonkalta läpi? Contra Rebirth kallistuu minun makuuni liikaa fundamentalistiretron suuntaan: jos haluan kidutusta wanhaan malliin, pelaan wanhoja pelejä.

74

Lisää aiheesta