Critter Crunch (PS3)

Toimintapulmapeleistä on nykyään vaikea puristaa mitään uutta, joten Capybara Gamesille täytyy nostaa pipoa. Critter Crunchin idea on omaperäinen, ja toimintaa tukeva tutkimaton saari -teema sopii siihen erinomaisesti.

Critter Crunchin kentällä on rivi liaaneja, joita pitkin otukset laskeutuvat rivi kerrallaan. Ruudun alareunassa pitkäkielinen pehmopullero Biggs nappaa ötököitä suuhunsa ja sylkee niitä takaisin ylös. Kun pienempi otus singahtaa suuremman suuhun kaksi kertaa, isompi otus poksahtaa ja tipauttaa jalokiven, jonka Biggs vuorostaan nielaisee.

Kylläisenä posahtava ötökkä räjäyttää kaikki siihen kytketyt saman kokoiset ja väriset otukset, joten pienempiä otuksia ei kannata sylkeä ihan mihin tahansa. Toisinaan isompia otuksia on syytä järjestellä ennen posautusta. Ruokaketju-bonus irtoaa, kun pienin pörriäinen viskataan keskikokoisen suuhun, joka puolestaan päätyy saman tien suurimman ökön kitaan.

Jännitystä kiristäviä mutkia matkaan tuodaan kieltä vastustavilla kiviotuksilla ja pisteitä verottavilla sairailla ötököillä. Mutkat oiotaan pommipörriäisillä ja linkkiotuksilla, jotka räjähtäessään tuhoavat kaikki siihen suoraan liittyvät ötökkäketjut koosta tai väristä riippumatta. Kun ötököitä tuhoutuu kerralla tarpeeksi, Biggs saa tilaisuuden oksentaa ruokaa poikansa Smallsin suuhun. Herkullista.

Kun kaikki erilaiset ötökät on esitelty, Critter Crunch kiristää mukavasti tempoa, jolloin suunnitelmallisuus antaa tilaa selkäytimellä reagoinnille. Jos hiki hatussa otusten syöttäminen ei nappaa, rajatun siirtomäärän ruuduntyhjennyspulmista irtoaa rauhallista ja yllättävän kiperää aivonystyröiden hierontaa. Haastekentissä kamppaillaan aikarajaa vastaan tai yritetään jotain erikoista, kuten munien suojelua. Looginen ja audiovisuaalisesti näyttävä Critter Crunch kruunataan nettimatseja tukevalla vauhdikkaalla kaksinpelillä.