Critical Opsilla puoli miljoonaa mobiilipelaajaa päivässä

Kajaanilaisen pelinkehittäjä Critical Forcen elektronista mobiiliurheilun Critical Ops -räiskintäpeliä pelaa jo puoli miljoonaa mobiilipelaajaa päivässä. Critical Opsista on myös julkaistu kaikkiaan yli 650 000 YouTube-pelivideota vajaassa vuodessa.

Critical Forcen perustaja Veli-Pekka Piiraisen mukaan peliä on nyt ladattu 13 miljoonaa kertaa, Facebookissa on ylitetty 100 000 tykkääjän raja ja yli 400 000 ihmistä on antanut positiivisia arvioita pelistä Google Play -latauskaupassa. Aika hyvin, sillä peliä ei virallisesti ole edes julkaistu.

Critical Ops -räiskintäpelin esikuvana toimii huippusuosittu Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli, mutta Critical Ops hyödyntää pelialustanaan älypuhelimia ja tablettilaitteita. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit (FPS) ovat olleet äärimmäisen suosittuja elektronisen urheilun kilpapelejä alusta asti, Critical Opsista on kovaa vauhtia tulossa se FPS-peli, jonka mobiilin sukupolven elektronisen urheilun ammattilaiset valitsevat.

Ilmaiseksi pelattava Critical Ops on julkaistu rajoitetusti iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Sen uusin päivitys (0.6.5) tuo pian peliin merkittäviä uudistuksia. Näitä ovat muun muassa parannettu huijausten esto, entistä upeammat aseet uusien M14- ja MTX-mallien kera sekä mahdollisuus manuaaliseen palvelinten valintaan. Tripla-, nelos- ja ässätappomitalit tulevat myös mukaan. Pelissä on myös useita grafiikka- ja käyttöliittymäparannuksia. Pelin virallinen 1.0 julkaisu ajoittuu myöhempään kevääseen.