Crystal Defenders (Xbox 360)

Tornipuolustuspelejä on noin 473 298 kappaletta, vaikka törmäsin niihin ensimmäistä kertaa vasta PS3:n mainiossa PixelJunk: Monstersissa. Uusien yrittäjien täytyy erottua massasta jollain tavalla. Siinä Square Enixin Crystal Defenders onnistuu, sillä kiinteitä reittejä pitkin lähestyvät hirviöt ja teitä puolustavat sankarit ovat tuttuja Final Fantasy -hahmoja.

Homma pyörii tutun turvallisella tornipuolustus-kaavalla. Kentälle asetetaan erilaisia torneja (anteeksi, Final Fantasy -sotureita), jotka kurmottavat automaattisesti tasaisena letkana lähestyviä hirviöitä. Hahmot jakautuvat karkeasti lähitaistelijoihin, jousimiehiin ja maageihin, joiden hyökkäykset osuvat joko maahan, ilmaan tai molempiin. Kävelevät, lentävät, magialle tai fyysisille iskuille vastustuskykyiset hirvitykset hyökkäävät aaltoina, joiden välissä on tauko. Maaliin asti päässeet otukset varastavat kristalleja, jos kivet loppuvat, kenttä päättyy.

Kuukahtaneista otuksista irronneilla kolikoilla ostetaan hahmoille tasopäivityksiä tai asetetaan maahan ominaisuuksia parantavia taikakiviä. Kristalleja uhrataan yhteen aaltoon vaikuttaviin jumalallisiin väliintuloihin, jotka vahingoittavat hirviöitä suoraan tai poistavat niiden vastustuskyvyn. Puolijumalien kutsuminen maksaa sen verran, että niitä ei kannata kiusata ihan pienellä hädällä.

81