Dark Souls Remastered: Parhaasta parempi

Dark Souls Remastered

From Software

PC, PS4, XBox One, tulossa Switch

Parhaasta parempi

Jollet ole ikinä pelannut Dark Soulsia tai jättänyt sen alussa kesken, olen kateellinen. Ensimmäinen kerta on aina muistettavin. Ikävintä on kuolinvuoteella tajuta, että en edes Dark Soulsia pelannut, olen elämäni pilannut.

Pelit-lehti ja varsinkin minä olemme jauhaneet Dark Soulsista varmasti tarpeeksi, jotta hitaampikin tietää, että fantasiatoimintaroolipeli on aika lailla maailman parhaita pelejä, oikeasti ei yhtään niin vaikea kuin itketään, kestää uudelleen pelaamista tosi hyvin ja niin edes päin.

Dark Souls on jo sen verran vanha, että ikä tuottaa sellaisia ongelmia kuten konsolisukupolven vaihtumisen. Joko pitää elää ilman Darkkista tai hakea vanha konsoli takaisin roskalavalta, jolloin ongelmaksi jää vielä matala reso ja joidenkin alueiden nykiminen.

Playstation 4- ja Xbox One -pelaajalle Dark Souls Remastered onkin pakko-ostos, muutenkin kuin siksi, että se pyörii nykykonsoleissa. Resoluutio on HD-tasoa, ja vaikka tekstuureista näkee iän, se ei peliä pahenna. Peli myös pyörii Blightownissa nykimättä hyvät 60 framea sekunnissa. Mukana on tietysti DLC.

PC-pelaajalle Remastered onkin paljon niukempi editysaskel. Näyttävyydessä se jopa hieman häviää Dsfix-apuohjelmalla fiksatulle perusversiolle. Dsfixilla sai frametkin kuuteenkymppiin, joskin siitä oli parissa paikassa ongelmia, Remasteredilla framet ovat samat mutta ongelmat zerot.

Mukana on joitain elämänlaatu-parannuksia, kuten vaikka sielujen käyttö monta kerrallaan, tai vähän immersiota rikkova Covenantin vaihto bonfirellä. Niin, ja tietysti moninpeli toimii paljon paremmin. Varsinkin kun muillekin kuin minulle Remastered on tekosyy taas vetää Darkkis läpi, joten maailma kuhisee taas elämää.

Eräänlaista ainakin.

98