Dead Island: Ryder White Campaign – Rakkaus on tuskaa ja kurua

Kumman sinä pelastaisit: maailman vai naisesi?

Ryder White on Dead Islandin väärin ymmärretty paha mies. Kun hullun ihmisen tauti kuru levisi Banian paratiisisaarelle, White yritti ensin eristää tartunnan ja sitten aivan oikeana toimenpiteenä steriloida saaren ydinpommilla.

Prioriteetit muuttuivat, kun vankilassa lääkärinä toimivaa vaimo Emilyä hiukan haukataan. Pääpeliin nivoutuvassa Ryder White Campaignissa Ryderia juoksutetaan vastalääkkeen perässä noin parin tunnin ajan. Juonenkuljetuksen ja välianimaatioiden takia baniafanien kannattaa poimia Ryderin tarina jahka hinta tippuu.

Nimittäin pelisisällön kanssa on vähän niin, vähän näin. Dead Islandin kaksi pääporkkanaa oli avoimet kentät ja erinomaisesti tehty lähitaistelu. Ryderissä kentät ovat putkia. Muutaman uuden paikan lisäksi ne näyttäisivät kierrättävän pääpeliä, enimmäkseen vankilaa mutta vähän Port Moresbyä ja viemäreitä.

Enkä ymmärrä sitäkään, miksi pelistä on väen väkisin väännetty räiskintää, se kun on Dead Islandissa vain ihan ok -tasoa.

Zombeja saa halutessaan mätkiäkin, mutta tuliaseita ja ikävä kyllä ammuksia ja kranaatteja jaetaan kuin NRA:n joulujuhlassa. Niinpä DLC on lapsellisen helppo läpijuoksu, vasta ihan lopussa siinä on edes jonkinlaista haastetta. Dead Island -veteraanina halusin epätoivoista selviytymistaistelua, mutta sain harjoitusradan sohvazombeille. Vasemmalla kädellä vetäisystä kertoo sekin, että skillipuustaan huolimatta Ryder ei kohoa tasoissa, koska vähän väliä hänet resetoidaan takaisin tasolle 15. Lisäri ei myöskään tue moninpeliä.

Itku seis, sano Röönholmi hautajaisissa. Dead Island on helpponakin viihdyttävää peliväkivaltaa, ja DLC kertoo millainen mies oli Ryder White. Ehkä vähän epäsosiaalinen, ehkä vähän yltiömilitaristinen, mutta ainakin hän rakasti vaimoaan ja yritti pelastaa maailman.

Kuka onkaan se oikea pahis? Kiitos pääpelin ”sankareiden”, kuru-epidemian alkulähde kiitää helikopterissa kohti auringonlaskua. Alkaa näyttää varmalta, että Dead World saanee pian nettiosoitteen varaamista virallisemman varmistuksen.

Jos Ryder Whitellä rahoitetaan Dead Worldin kehitystä, eivät roposeni menneet hukkaan. Näin haluan uskoa.

75