Dead or Alive Dimensions (3DS) – Tytöt tukkanuottasilla

Pomppivista palloista huolimatta Dead or Alive ei ole urheilupeli.

Dead or Alive Dimensions niputtaa pitkäikäisen kamppailupelisarjan historian yhteen pakettiin. Ottelijoita on enemmän kuin koskaan aiemmin, muikeat 25 henkeä, joista valtaosa on hehkeitä nuoria naisia.

Pelimuodot ovat runsaat niin hahmoilla kuin valikoissa. Pelattavana on kaikkea arcadesta nettimatseihin ja tiimitaisteluihin. Mukana on myös Chronicle-moodi, jossa pelisarjan vaiherikas tarina käydään pikavauhdilla läpi, höystettynä hölmöillä animaatioilla ja kuvilla.

Taistelusysteemi pyörii pyhän kolminaisuuden ympärillä: torjunta voittaa iskut, heitto torjunnat ja isku heitot. Vastustajan liikkeiden ennakointi nousee tärkeimmäksi ominaisuudeksi ja taitavaa pelaajaa vastaan sattumanvarainen napinhakkaus johtaa vain pikaiseen hautaan. Muista taistelupeleistä poiketen tulipallojen tapaisiin överiyliluonnollisuuksiin ei törmää kuin Chronicle-moodin välivideoissa.

Taistelukentät ovat täysin kolmiulotteisia, joten taistelijat voivat vapaasti kierrellä ympäri areenaa ja vastustajan voi heittää alas katolta tai seinän läpi. Kenttävalikoimaan on myös ujutettu areena Team Ninjan viimevuotisesta Wii-pelistä Metroid: Other M, jossa cameo-roolia heittävät itse Samus Aran ja Metroid-sarjan vakiokasvo Ridley-lohikäärme.

Grafiikka on näyttävää ja hahmot animaatioineen mukavan siloisia. 3D-efekti ei tuo pelaamiseen käytännössä mitään hyötyä, joten se kannattaa säätää pois päältä jo pelkästään sen takia, että efektitön peli pyörii 60 kuvan sekuntivauhtia.

Valitettavasti äänet eivät pärjää visuaaliselle toiminnalle, sillä englanninkielinen ääninäyttely on koomisen huonoa ja musiikki unohdettavaa pimputusta. Ääninäyttelyn tosin saa myös japaniksi.

Nettipeliseuraa joutuu odottelemaan pitkään, ja kun vastustaja viimein ilmaantuu, taso on  armottoman kova. Se tuskin on uutinen mätkintäpelien nettipelejä kokeilleille. Netin lisäksi voi kisata muita 3DS-omistajia vastaan. Streetpassin avulla kaupungilla kohdatuista peleistä latautuu muiden pelaajien hahmoja odottelemaan haastetta.

Dead or Alive Dimensions ei ole aivan niin HC-sarjaa kuin Street Fighter IV, joten pärjätä voi ilman pitkällistä harjoitteluakin. Dead or Aliven kontrollit myös toimivat Street Fighterin vastaavia paremmin 3DS:n toimintanapeilla. Nappaisin silti valintatilanteessa mukaan katutaistelijan jo pelkästään hullumman hahmokaartinsa ansiosta.

Oli valinta kumpi tahansa, on Dead or Alive Dimensions toimivan hauska mättöpeli.

82