Digitaalista Pelit-viihdettä

www.pelit.fi/digilehti

Pelit-lehti ei ole enää pelkkää paperia. Kuin suoraan villeimmistä tieteiskuvitelmista: Pelit-lehteä voi nyt lukea myös digitaalisena näköispainoksena!

Digilehti on juuri sitä miltä se kuulostaa – digitaaliseen muotoon siirretty lehti, jota selataan tietokoneen näytöltä. Digilehti kulkee mukana kaikkialle, missä on internet-yhteyksiä. Tablettitietokoneiden omistajat voivat ottaa digilehden mukaan vaikka vessaan!

Digilehden käyttäminen on yksinkertaista. Lehteä voi selata sivu tai aukeama kerrallaan, tai vaikka silmäillä koko sisällön läpi erilliseen esikatseluikkunaan aukeavina pikkukuvina. Tekstiä ja kuvia voi zoomailla niin lähelle kuin haluaa. Lukukokemusta olennaisesti muuttavana ominaisuutena lehden sisällöstä voi tehdä tekstihakuja kuin internetin hakukoneessa. Lopuksi parhaat kohdat voi tulostaa paperille, jos niin haluaa.

Digilehtinä on saatavilla tämän vuoden lehdet 1,2 ja 3 ja viime vuoden lehdistä numerot 11 ja 12. Uusin lehti ilmestyy digilehtenä samaan aikaan kuin tilaajat saavat omansa kotiin ja irtonumerot ovat kaupoissa.

Tekijänoikeudellisista syistä digilehtiä ei voi tallentaa omalle koneelleen, vaan niiden lukeminen vaatii auki olevaa internet-yhteyttä. Laajakaistayhteydellä sivut avautuvat niin nopeasti, että varsinaisesta latausviiveestä ei voi puhua.

Näin tilaat digilehden

Avajaistarjouksena digilehdet myydään pareittain, eli seitsemällä eurolla saa kaksi numeroa. Lukuelämyksen voi maksaa pankin verkkomaksuna (Nordea, Sampo ja Osuuspankki) tai tekstiviestillä, johon saa varmistusviestin jälkeen vastaukseksi digilehden avaavan koodin.

Ennen maksamista on rekisteröidyttävä digilehtipalvelun käyttäjäksi osoitteessa www.pelit.fi/digilehti. Rekisteröinnissä kysytään nimeä, salasanaa ja toimivaa sähköpostiosoitetta. Rekisteröinnin jälkeen voit kirjautua palveluun sähköpostiosoitteellasi ja antamallasi salasanalla. Palvelu muistaa automaattisesti, mitkä digilehdet olet ostanut. Huomaa, että digilehden käyttäjätunnuksella ei ole mitään tekemistä Pelit.fi:n käyttäjätunnuksen kanssa.

Näin ostat Pelit-digilehden

Klikkaa hiirellä haluamasi lehden kantta. Palvelu pyytää sinua kirjautumaan sisään. Mikäli sinulla ei ole käyttäjätunnusta, saat sen rekisteröitymällä. Jos olet jo kirjautunut sisään, palvelu siirtyy maksutavan valintasivulle.

Valitse maksutapa. Käytössä on pankkien verkkomaksut ja tekstiviestimaksu. Seuraa sivulla näkyviä ohjeita. Maksusuorituksen jälkeen palvelu ohjaa sinut "Ostetut lehdet" -sivulle, jossa näkyvät ostamasi lehdet. Ostamasi lehdet löytyvät myöhemmin sisäänkirjautumisen jälkeen "Ostetut lehdet" -sivulta.

Näin luet Pelit-digilehtiä

Kirjautuessasi palveluun näet ostamasi Digilehdet "Ostetut lehdet" -sivulla. Klikkaamalla lehden kantta Digilehti avautuu uuteen selainikkunaan.

Voit selata lehden sivuja klikkaamalla ylävalikon nuolia tai käyttämälla näppäimistön page up- ja page down -painikkeita. Klikkaa hiirellä sivun sitä kohtaa, jonka haluat lukea. Teksti suurenee luettavaan kokoon. Voit vierittää tekstiä pysty- ja sivusuuntaan raahaammalla hiirellä, käyttämällä vierityspalkkia tai oikean alalaidan nuolia.

Lisää aiheesta