DJ: Decks & Fx (PS2)

DJ: Decks & Fx on DJ-simulaattori, jossa pelaaja pitää menon hikisenä ja musiikin hyvänkuuloisena. Pisteitä ei anneta, tai ainakaan PS2 ei anna, vaan teoriassa pelin ja miksauksen tason ratkaisevat tanssilattialla oikeat ihmiset. Tai naapurit ja poliisi.

Mukana on viitisenkymmentä club-vetoa plus erinäinen määrä acappella- ja efektiraitoja, joita voidaan miksata sekaisin ja edelleen kuorruttaa liudalla efektejä. Kaikki musiikki soi aina synkassa, joten miksaaminen on lastenleikkiä. Tietystä biisin pätkästä voi ottaa samplen, jota voi sen jälkeen kaiuttaa musiikin sekaan. Efekti on parhaimmillaan mainio.

Musiikkia voi muutella efektien lisäksi äänenvärisäätimillä, joita on kullekin raidalle erikseen. Välillä balanssin voi vetäistä hetkeksi vasemman levysoittimen suuntaan, välillä oikean. USB-kuuloketta voi käyttää uuden raidan sisään tuomisessa kuten oikea DJ-konsanaan tekee.

Jos värkkäily kyllästyttää, PS2:n voi laittaa automaattiohjaukselle, jolloin väsymätön tiskijukka jaksaa aamuun asti. Kotibileissä kukin voi vuorollaan käydä miksaamassa oman suosikkivetonsa kohdilleen ja parhaat palat saa tallennettua muistikortille.

En ole koskaan ollut DJ:nä, enkä ole edes valtava klubimusan ystävä. Silti DJ: Decks & Fx:llä värkkäily on hauskaa puuhaa. Paitsi naapureista. Vielä kun joku tekisi peliin kunnollisen, Tekki-henkisen jykevän ohjaimen. Padilla peli ei oikein vetele.

80