Donkey Kong: Jungle Beat (GameCube) – Rummuta henkesi edestä!

Rytmipeli Donkey Kongaa on nyt hakattu joitakin kuukausia ja suurin innostus on ohi. Hyvin toimivalle ja hauskalle bongarumpuohjaimelle pitäisi keksiä muutakin käyttöä. Saanko esitellä: Donkey Kong: Jungle Beat.

Täysin oikein ei alkuhehkutus mennyt: en ole huomannut, että Jungle Beatia myytäisiin ilman rumpuja. Näin ollen Donkey Kongan hankkinut peluri joutuu maksamaan myös toisista rummuista. Jungle Beat on vain yksinpeli, mutta kieltämättä Donkey Konga nousee kaksilla rummuilla uuteen ulottuvuuteen. Toiset rummut vievät tilaa, eikä edes niin hyvää asiaa kuin moninpeliä saisi pakkosyöttää.

Nintendo näyttää jälleen kerran, missä pelitalossa innovatiivisuus asuu. Hienolla grafiikalla mässäily on jo aikansa elänyt juttu. Tästä eteenpäin ratkaiseva ideat ja rohkeus kokeilla - toivottavasti. On vaikea kuvitella, että Donkey Konga: Jungle Beat olisi syntynyt millekään muulle konsolille kuin GameCubelle.

Ei sekuntia ilman hauskuutta

Jungle Beat on outo peli, mutta hyvällä tavalla. Outous on pelimaailmassa suuresti aliarvostettu juttu ja realismi yliarvostettu. Jos Jungle Beatia kuvaillaan pelkästään sen perusteella, mitä tv-ruudussa nähdään, sitä voisi kutsua 2,5-ulotteiseksi tasohyppelyksi, jossa on myös muunlaisia osuuksia, kuten tappeluita ja kilpa-ajoa.

@Teksti:Päähahmo on vanha tuttu gorilla Donkey Kong. 16 tasoa plus tasopomot ei ole määrällisesti valtavasti pelattavaa, mutta mukana ei ole yhtään tylsää sekuntia. Turhilla taustatarinoilla ei vaivata. Ei niistä kukaan välittäisi kuitenkaan.

Pelkän kuvan ja äänen perusteella kritiikki kulkisi näin: ammattitaitoista työtä, nätisti rullaa, visuaalisesti sataprosenttista Nintendoa, hienolta kuulostaa, vaan onhan näitä nähty, 68 pistettä. Lipsumaton 60 ruutua per sekunti kuvanpäivitys tekee tosin aina erityistä nannaa sujuvuudelle ja vauhdikkuudelle. Homman juju on kuitenkin rumpuohjaimessa.

Systeemi on yksinkertainen. Kun hakkaa oikeaa tai vasenta rumpua, hahmo liikkuu sen mukaan oikealle tai vasemmalle. Lyö rumpuja samanaikaisesti, Donkey Kong hyppää. Taputtamalla käsiä yhteen gorilla tarttuu kiinni esineeseen tai tekee muuta ennalta määrättyä. Näiden perusasioiden lisäksi myös muunlaiset temput ja yhdistelmät ovat mahdollisia.

Peliä voi pelata myös padilla. Siinä ei ole mitään järkeä. Moiseen syyllistyvää pitäisi sakottaa hyvän pelin hukkakäytöstä.

Donkey Kong: Jungle Beat on addiktiivinen ja innovatiivinen pelikeksintö, jolle pitää nostaa hattua kunnioituksesta. Jos Jungle Beatia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se sana olisi hauska. Oikeastaan tuo yksi sana riittäisi koko arvosteluksi, sillä hauskuuden vuoksihan me pelaamme, vai mitä?

83