Dragon Age: Origins – Leliana’s Song (Xbox 360) – Laulut lauletut

Ennen Dragon Age: Originsin tapahtumia ja henkilökohtaista valaistumistaan pääpelin nätti bardityttö Leliana toimi Fereldenin naapurivaltio Orlaisin varjoisilla kujilla hämärähommissa, huvinaan aatelisten nöyryyttäminen. Kun vehkeily laajenee Fereldeniin, selviää Lelianalle salajuoni, joka saattaa horjuttaa sotaisten valtioiden valmiiksi huteraa rauhaa.

Noin miljoona kertaa kökköä Darkspawn Chroniclesia (Pelit 6/2010, 65 p) mielenkiintoisemman juoniasetelman lisäksi Leliana’s Song tarjoaa myös ihka oikeata keskustelua ja uusia hahmoja. Jopa musiikit ovat kokonaan uudet, mikä on ennenkuulumatonta Dragon Agen DLC-lisäreissä. Vielä hienompaa on, että musiikki on peruspeliä toimivampaa tunnelmointia, eikä ylly mahdottomiin paisutteluihin jokaisessa taistelussa. Valitettavasti jo peruspelissä ärsyttänyt Orlaisin hölmö ranskalaisaksentti kuulostaa edelleen naurettavan teennäiseltä.

Pääosa pelistä koostuu rikollisesta aktiviteetista, rikoskumppaneina uudet pelattavat hahmot Tug-kääpiösoturi ja Sketch-velho. Näiden höpinää olisi kuunnellut mielellään enemmän. Tarina Lelianan vanhasta elämästä on muuten uskottava hämmentävän nopeaa luonteenvaihdosta lukuun ottamatta. Pelin alussa Leliana käyttäytyy kuin ylimielinen kusipää ja on valmis varastamaan rahaa vaikka orvoilta, mikä on täysi vastakohta peruspelin kiltille kuorotytölle.

Pituudeltaan Leliana’s Song on samaa luokkaa aiempien lisäreiden kanssa, eli tosi lyhyt, mikä sotii suoraan pelin jonnin verran normia kalliimpaa hintaa vastaan. Kun suurempaa valittamista pituuden ohella ei löydy, olisin mielelläni antanut vähän enemmän pisteitä, mutta hinta–laatu-suhteesta on pakko rokottaa.

On valitettavaa, että Bioware on lähtenyt Dragon Agen lisäosien kanssa liukuhihnalinjalle. Jos Half-Lifen 2:n Episode 3:n odotus joskus turhauttaa, silloin lapset muistakaa: kolikon kääntöpuoli on kurjempi.

73