Dragon Ball: Advanced Adventure (GBA) (nettiarvostelu) – Ikuinen lohikäärme

Pöhköt sankarit, järjettömät juonikuviot ja älyttömät taistelut ovat Dragon Ballin arkipäivää. Lystikkäät päättömyydet ja sarjan perusasetelmat siirtyvät vaivatta Dragon Ball: Advanced Adventure -tasoloikkaseikkailuun, jossa nuori budoihme Goku metsästää toiveita toteuttavia lohikäärmepalloja.

Dragon Ball: Advanced Adventuren toiminta koostuu lyhyiden tarinapätkien yhteen nivomista tasoloikkaosuuksista, pomotaisteluista ja perinteisistä yksi vastaan yksi -mätkintänujakoista. Sujuvia tasoloikkataipaleita mutkistetaan juoksevilla, hyppivillä ja lentävillä vihollisilla, jotka ammuskelevat harvakseltaan.

Pikselintarkat pomput ja muut ärsyttävät ketteryystestit ovat miellyttävästi pannassa. Pakollisissa äkkikuolemapaikoissa jännitettä kiristetään pyssymiehillä ja -koneilla: luotien ja ohjusten osumat tuuppivat Gokua vaarallisesti taaksepäin.

Red Ribbon -armeijan sotilaat ja muut viholliset niitataan yhden namiskan lyönti- ja potkuyhdistelmillä. Jokaisen ammuksen tai iskun väistäminen on mahdotonta, joten energiavajausta paikataan maastoon unohdetuilla hampurilaisilla ja omenilla. Luolien kätköissä lojuu energiamaksimia, ladattavaa voimasädettä ja erikoishyökkäystä päivittäviä bonuksia.

Pakolliset väli- ja loppupomot pysäyttävät etenemisen korkeintaan muutaman uusintayrityksen ajaksi. Kookkaat robotit ja Piccolon demonit ovat helposti ennakoitavia köriläitä, joten vinha liike ja rivakat iskut hoitavat keikan kotiin. Runsaiden lisäelämien ansiosta en törmännyt kertaakaan game over -ruutuun.

Pomppukenttiä rytmitetään puhtaasti mätkintään keskittyvillä tasoilla. Kaksintaisteluissa liikearsenaaliin lisätään torjunta, mutta muuten lituskalle areenalle rajatut käsirysyt muistuttavat melkoisesti pomomatseja. Blokin käytännön merkitys on nolla, sillä armoton rämpytys kellistää joka ukon oppipojasta loppupomoon saakka.

Dragon Ball: Advanced Adventure on kevyen viihdyttävä ja nopeasti unohtuva mätkintäseikkailu. Löperöstä vaikeustasosta päätellen peli on suunnattu naperoyleisölle ja lisenssin perässä juokseville keräilijöille, sillä kokenut pelipoikailija suhauttaa seikkailun parissa illassa läpi.

73