Dragon Quest: The Chapters of the Chosen (DS)

DS on nykyään japsiroolipelaajien ykköskone, sillä valtaosa klassikoista saa pikkukoneella uuden elämän.

Järjestysnumeron eurojulkaisun yhteydessä kadottanut Dragon Quest: Chapters of the Chosen -uusversio on alunperin sarjan neljäs osa. NESille 90-luvun alussa ilmestynyt peli edustaa ajan pirteää ja humoristista japsiropeilua, täynnä kaupunkeja, luolastoja ja monen monta vuoropohjaista satunnaistaistelua. Uudella ulkoasulla, helpotettuna ja paranneltuna toki.

Koska peli on ajalta ennen Final Fantasy IV:n aloittamaa tarinallisten japsiroolipelien trendiä, on juonelta turha odottaa ihmeitä. Nuori sankari nousee ja estää alamaailman ruhtinaan paluun. Paria yllättävää koukkua lukuun ottamatta juttu on juuri niin kliseinen kuin kuulostaa.

Tarinankerronnallisena erikoisuutena neljän ensimmäisen luvun ajan tutustutaan seitsemään muuhun päähahmoon, urheasta ritari Ragnarista isänsä murhaajaa etsiviin kaksostyttöihin. Lukujen aikana nähdään, kuinka kukin hahmoista lopulta päätyy etsimään sankarin käsiinsä, ja mikä jokaisen motivaationa on lyöttäytyä maailmanpelastusretkelle.

DS:n molemmille ruuduille jaettu näkymä toimii erittäin hyvin, sillä oikean etenemisreitin saa näppärästi katsottua lähes kaikkialla vain kameraa kääntämällä. Taisteluissa näyttävät ja sulavat animaatiot saavat rähinät heräämään hienosti henkiin.

Alkuperäistä peliä pelanneet löytävät kokonaan uuden, kuudennen luvun, joka aukeaa pelin normiläpäisyn jälkeen. Uusi luku lisää uuden pelattavan hahmon ja tuoreen bonusluolaston parin uuden pomotaistelun lisäksi, mutta ei lisää kestoon kuin muutaman tunnin.

Vaikeusaste on laskettu NES-aikojen tiukasta väännöstä nykymallin leppoisaksi seikkailemiseksi. Valitettavasti tasapaino kärsii helpotuksesta. Etenkin hahmon hyökkäysvoiman tuplaava Oomph-taika muuttaa pomotaistelut viimeisiä lukuun ottamatta lähes läpihuutojutuiksi. Rahaa jaetaan turhan avokätisesti, joten sankareilla on poikkeuksetta päällään hienoimmat varusteet mitä maailmasta löytyy.

Dragon Quest: Chapters of the Chosen on ensimmäinen Zenithia-tarinatrilogian osa. Toinen, Hand of the Heavenly Bride, julkaistaan Euroopassa jo keväällä. Realms of Reverie päättää trilogian lähitulevaisuudessa. Jos jatko-osat käännetään DS:lle yhtä hyvin kuin Chapters of the Chosen, on klassisen japsiropeilun ystävillä edessään hieno vuosi.

83

Lisää aiheesta