DrawRace 2: Racing Evolved (iOS)

Taitava ajaminen ei tarkoita hurjapäistä kaasun polkemista, vaan sulavia ajolinjoja. iPhonelle julkaistu DrawRace esitteli ajolinjoihin keskittyvän, piirtämiseen perustuvan kaahailun. Kakkososa on joka saralla ykkösosaa suurempi, kauniimpi ja hienovaraisempi.

DrawRace 2:n ajaminen ei voisi olla helpompaa. Piirrä ylhäältä kuvatulle radalle kaksi kierrosta ajolinjaa ja katso, kuinka auto toteuttaa suunnitelmaa. Nopeasti vedetty kapea viiva kiihdyttää ja hitaasti vedetty leveä viiva jarruttaa. Jos vauhtia on kaarteessa liikaa, auto luisuu tai pahimmillaan spinnaa ajolinjalta hetkeksi pois.

Ajolinjaa piirtäessä on syytä muistaa alustan ja auton tyyppi, sillä formula asfaltilla vaatii erilaista kosketusta kuin ralliraaseri jäällä. Kisan tapahtumista saa ennakkoa jo piirtäessä. Moottori murisee, kumit vinkuvat ja riskivetojen viereen ilmaantuu mustaa viivaa.

Kilpailut eivät ole pelkkää katsomossa seisomista. Jarruttaminen lataa turbovoimaa, jota saa käyttää milloin tahansa kisan kuluessa. Oikein ajoitetulla turbolla livahdetaan niukin naukin voittoon ja toisinaan sitä tarvitaan jatkuvasti pelkkään joukon mukana pysymiseen. Nokkela turbojippo pitää jännitystä yllä maaliviivalle saakka.

DrawRace 2:n pätevä yksinpeli on riittävän laaja. Kisat eivät taatusti lopu kesken ja vastuksen taso kiristyy heittopusseista hiuksia nostattaviin virtuooseihin. Pallojen keräilykisat avoimilla alueilla tuovat vaihtelua normipaahtamiseen.

Viihdyttävä moninpeli hoituu tuttuun tapaan vuorotellen piirtämällä, ja kisassa jokaisella on oma ruudun nurkkaan sijoitettu turbonamiska. Nettiväännöissä kuskilla on menestyksen mukaan nouseva taitotaso ja kisaan osallistuu aina yksi korkeamman tason ja kaksi alemman tason kuskia. Kilpailijat eivät ole samaan aikaan linjoilla, minkä ansiosta vastustajista ei ole koskaan pulaa. Omaperäisen ajotavan, jämäkän yksinpelin ja hienon moninpelin myötä DrawRace 2 on autourheiluviihdettä parhaimmillaan.

90