Kaikki Dreamcastin ostaneet eivät konetta hankkiessaan edes tienneet sen pitävän sisällään myös toimivan nettiyhteyden. Dreamcastissa on sisäänrakenettu 33.6 bps:n modeemi, joka tosin tähän asti on ollut täysin tyhjän panttina.
Tilanne muuttui joulukuun alussa, kun Sega sai DreamArenaksi kutsutun nettipalvelun käyntiin myös Suomessa. Japanissa ja Yhdysvalloissa Dreamcasteilla on liikuskeltu ja pelailtu netissä jo vähän pidempään. Suomessa kaikki Dreamcastin rekisteröintikortin palauttaneet ovat saaneet postissa DreamKey-yhteysohjelman ja korvauksena kärsivällisestä odottelusta Chu Chu Rocket -pelin, joka pelittää myös netissä.
Dreamcastin nettiyhteys toimii Soneran kautta. Yhteys sinällään on ilmainen, mutta lystistä joutuu maksamaan paikallispuhelumaksun asuinpaikasta riippumatta.
Pikaisen kokeilun perusteella Dreamcastin nettiyhteys tuntuu toimivan ongelmitta. Asennus ei voisi olla juuri helpompi. Puhelinjohdon liittämisen jälkeen tuikataan DreamKey-levy ja keksitään itselle käyttäjätunnus ja salasana. Kaikki turha säätäminen on saatu pois.Nettipeleissä ei tarvitse tehdä muuta kuin napauttaa valikosta nettipeli päälle. Chu Chu Rocketissa yhteys muodostui varsin rivakasti ja peliseuraakin löytyi helposti. Verrattain hitaasta yhteydestä huolimatta peli toimi ongelmitta, eikä kukaan pääse valittamaan huonosta pingistä, koska nopeus on kaikilla sama.
Muutama pelikin on jo
Nettikelpoisia moninpelejä ei Dreamcastille vielä hirveästi ole, mutta tarjonnan pitäisi kasvaa nopeasti. Yksi suurimmista eli Quake 3: Arena on jo kaupoissa ja yksi odotetuimmista eli nettirope Phantasy Star Online ilmestyy heti alkuvuodesta.
Tavallisessa weppisivujen selailussa ja sähköpostien lähettelyssä homma toimii, jos pystyy elämään karkean resoluution ja padilla kirjoittelun kanssa. Modeemiyhteydestä huolimatta sivujen lataus ei ole niin hidasta kuin voisi kuvitella. Sen sijaan padilla virtuaalinäppiksen sohiminen alkaa nyppiä nopeasti. Ahdistus helpottuu kun tuikkaa töllön alle Dreamcastin näppiksen ja hiiren. Ihan PC:tä Dreamcastista ei silti tule, sillä pientä muistikorttia parempaa tallennusmuotoa ei konsolille toistaiseksi ole.
Vuoden myöhästyttyäänkin DreamArena on silti ainoa vakiona konsolin mukana tuleva nettiyhteys. Kilpailijoiden laajakaistayhteydet ovat toistaiseksi vain haaveita, joten Dreamcastilla on ainakin hetki aikaa mellastaa ainoana nettikonsolina. Nyt vain pitäisi saada nopeasti nettipelattavaa.