Dungeon Master II - The Legend of Skullkeep

(Pelit 6/95, 90 pistettä PC, PC CD-ROM).

Nyt on amigisteilla syytä juhlia; Dungeon Master 2 on täällä! Vaikka pelin audiovisuaalinen anti onkin korkeintaan keskinkertaista, on vanha magia yhä tallella.

Miltei kaikki ykkösen kehut pätevät yhä. Taikasysteemi on suorastaan nerokas ja tasokehitys looginen. Valo, ruoka, vesi, aseet, kaikki toimii kuten ennenkin. Esinemanipulaatio on vieläpä monipuolistunut.

Käyttöliittymässä on useita pieniä parannuksia. Valitettavasti uudistusvimmassaan FTL on ollut liian nokkela: myös taikomislaatikkoa on muutettu, ja lopputuloksena loitsiminen on huomattavasti hitaampaa. Loitsua ei voi edes pitää ampumavalmiina estämättä samalla aseiden käyttöä. Kenttien suunnittelukin on valovuosia jäljessä Chaos Strikes Backin nerokkaasta luolastosta.

Käännöksenä peli on hyvä. Peli moniajaa ja grafiikka on nättiä, vaikkei 256-väriseltä näytäkään. Kivana yllätyksenä hahmojen naamakuvat voi muuttaa millä tahansa piirto-ohjelmalla mieleisikseen.

Musiikki on taidokkaasti tehtyä ja niin äänien määrää kuin laatuakin on parannettu. Äänet kuuluvat stereona, eli efektien panorointi ja voimakkuus vaihtelevat äänilähteiden suunnan ja etäisyyden mukaan.

Dungeon Master 2 on muistisyöppö. Musiikin ja äänien kanssa pelatessa vapaan muistin määrä putosi noin kuudella megalla. Täysipainoinen pelaaminen siis vaatii laajennetun A1200:n.

Raaka totuus on, että pelissä on liikaa keskitytty epäolennaiseen, itse pelin jäädessä jälkeen esikuvistaan. Mitä nyt kaipaan, on Chaosin tasoinen seikkailu tällä uudella käyttöliittymällä.

DM2 on kuitenkin Amigan paras seikkailu pitkään, pitkään aikaan.

85