Dungeons & Dragons Heroes (Xbox)

Dungeons & Dragons Heroes -luolastomätkintä on kuin Dark Alliancen jatko-osa, vaikka tekijätiimi ei olekaan sama.

Dark Alliancen tapaan pelaaja ohjaa D&D Heroesin yksinpelissä luolasta toiseen tietään lahtaavaa sankaria, joka kerää kokemusta ja nousee tasoissa löyhästi D&D-sääntöjen mukaan. Rahaa ja tavaroita kerätään ruumiilta ja tynnyreistä, jotka lyödään suorasukaisesti rikki. Mukana on myös arkkuja, jotka avataan ystävällisten vihollisten pudottamilla avaimilla.

Pääpaino on puhtaalla mättämisellä. Pelityyli vaihtelee hieman hahmovalinnasta riippuen, ja sankareita on neljä erilaista: ihmistaistelija, kääpiöpappi, puolituisvaras ja pakollinen vähäpukeinen haltivelhotar. Ihminen ja kääpiö käyvät suorasukaisesti päälle, puolituinen ja haltia ammuskelevat taikoja tai nuolia etäältä.

Kameraa voi vapaasti pyöritellä ympäriinsä ja tuoda sankarin lähelle. Tällöin hahmot näyttävät tyylikkäiltä, mutta pelaaminen hankaloituu. Kun kameran pitää tarpeeksi kaukana katossa, ei tilanteen tasalla pysyminen tuota ongelmia.

Seuraa odotellessa

Yksinpeli alkaa nopeasti toistaa itseään, vaikka ympäristöt vaihtelevat kiitettävästi luolista metsiin ja lumisiin raunioihin. Monotonista mättämistä piristetään välillä pomohirviöillä, joista selviäminen vaatii hieman miettimistä.

Kokonaisuuden pelastusrengas on neljän hengen co-op-moninpeli. Tarina saa uutta hohtoa, kun sen kahlaa läpi toisiaan hienosti tukevia hahmoja käyttävien kavereiden kanssa. Dark Alliancen tapaan sankarit liikkuvat samalla ruudulla, eikä kuvaa ole turhaa jaettu pieniin laatikoihin. Kimppakivan ansiosta D&D Heroesin parissa viihtyy mainiosti läpipeluun vaatimat pari kolme iltaa.

Heroesin kuvallinen anti vaihtelee laidasta laitaan. Luolissa liikuttaessa kaikki on tylsän tummaa, mutta ulkona maailma piristyy välillä kauniiksi. Hahmot ja hirviöt ovat kautta linjan tyylikkäitä ja sankareiden ulkoasu muuttuu käytettävien varusteiden mukaan. Musiikki ansaitsee erikoismaininnan, sillä orkesterikappaleet siivittävät toimintaa hienosti.

Jos Dark Alliance jaksoi kiinnostaa, D&D Heroes herättää varmasti saman innostuksen. Yksinpeliä varten siihen ei kannata rahojaan tuhlata, mutta kimppapeli kavereiden kanssa on hauskaa.

Yksinpeli: 75

Moninpeli: 85

75