E3: Bethesda haastaa Overwatchin vanhoilla aseilla

Bethesdan E3-pressi kantoi itsensä perinteisillä pelisarjoilla. Shown aloitti isoin yllätys, kun tämänkertainen naftaliinista kaivettu ysäripeli osoittautui uudeksi Quakeksi. Quake Championsista näytettiin vain lyhyt traileri, mutta peliä kuvataan perinteiseksi areenaräiskinnäksi, jossa on monipuolisia, uniikkeja hahmoja omine erikoiskykyineen, ja tavoitteena on tietenkin tunkea reilun rehellisesti mukaan eSports-skeneen.

Vaan ei ole räiskintä ainut genre, missä Bethesda on samoilla apajilla Blizzardin kanssa. The Elder Scrolls: Legends -korttipelin alustat laajentuvat kattamaan myös Android-laitteet ja The Elder Scrolls Online -nettiropen pelaajamäärän mainostetaan olevan jo hurjat seitsemän miljoonaa! Kiinnostavin uutuus mörppimaailmaan on syksyllä ilmestyvä One Tamriel -päivitys. Sen pitäisi muuttaa koko pelimaailman vapaasti skaalaavaksi niin, että kuka tahansa voi mennä missä vaiheessa tahansa minne tahansa ja ryhmittyä minkä tasoisten muiden pelaajien kanssa tahansa. Ja vaikka täysin uutta Elder Scrolls -yksinpeliä ei ole näköpiirissä, on fantasianälkään tarjolla mahantäytetty kovasti kaunistetun The Elder Scrolls V: Skyrim Special Editionin muodossa PS4:lle ja Xbox Onelle.

Bethesdan kesä pitää sisällään lisäsisältöä viime ja tänä vuonna julkaistuihin peleihin. Fallout Shelter julkaistaan huhtikuussa myös PC:lle, kun taas isoveljeen, Fallout 4:ään, ilmestyy useampikin uusi rakentelupäivityspaketti. Yhdessä voi rakentaa hassuja Kelju K. Kojootti -vekottimia, kiinnostavammassa vaikka oman Vaultin, missä tehdä kokeita onnettomilla asukkailla. Doom saa ilmaiseksi sekä lisää rakennuspalikoita snapmapiin, että uusia moninpelimoodeja, mukaan lukien classic deathmatchin. Myös Doomin ensimmäinen maksullinen DLC-paketti, Unto the Evil, keskittyy kokonaan moninpeliin, ja mukana on paitsi karttoja, emoteja ja pelimuotoja, mutta myös yksi kokonaan uusi pelattava demoni.

Bethesda työntää lusikkansa jopa VR-soppaan ilmoittamalla, että Fallout 4 ilmestyy HTC Vivelle vuonna 2017.

Arkane Studios edusti Bethesdan tilaisuudessa jopa kahden pelin voimin. Ensimmäinen niistä oli jo kertaalleen peruttu mutta uudelleen ilmaantunut ja järjestysnumeron nimensä perästä kadottanut Prey, joskin siitä nähtiin vain lyhyt fiilistelytraileri. Toivon mukaan tämänkertaisen Preyn taival valmiiksi peliksi ei ole niin kuoppainen kuin kahdella aiemmalla yrityksellä.

Arkanen odotetuin peli on kuitenkin Dishonored 2, josta nähtiin reilusti pelikuvaa. Dunvallin kadut ovat vaihtuneet trooppisempaan Karnacaan, missä void engineksi ristitty pelimoottori pääsi näyttämään voimansa. Dishonored 2 sisältää paljon uusia jänniä erikoisvoimia, kun pelattavana on Corvon lisäksi aikuistunut Emily, jonka kakki taidot ovat täysin uniikkeja. Varjolonkerot ja kokonaan varjomainen petomuoto jäivät kakkoseksi, kun jännimmäksi kikkailuvoimaksi nousi domino, jolla yhteen vartijaan sattuvan haaverin voi tehdä etänä muihinkin.

Karnacan luvataan sisältävän paljon mahdollisuuksia paitsi vertikaaliselle liikkumiselle, myös vaihtoehtoisille lähestymistavoille tehtävän suorittamiseen. Onpa mukana jopa jännniä aikakikkailuita, kun Outsider's timepiece -esineellä vilkaisee romuttuneen kartanon historiaan, hyppää sinne, murhaa vartijan ja pakenee takaisin turvaan nykypäivään, jääden katsomaan esineen kristallista, kuinka menneisyydessä toinen vartija löytää kuolleen toverinsa.

Dishonored 2 julkaistaan 11.11.2016 PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

Quake Champions -traileri

Dishonored 2 -traileri

Prey-traileri