E3: EA panostaa nettipeleihin

EA esitteli E3-pressitilaisuudessaan pääasiassa jatko-osia tai laajennuksia lisenssiperheisiin. Star Warsista otetaan luonnollisesti irti kaikki mahdollinen - useat tiimit tekevät erilaisia Star Wars -pelejä. Muun muassa Respawn Entertainmentilla on tekeillä Star Wars -toimintaseikkailu ja ensi vuonna nähdään uusi Star Wars: Battlefront, johon tulee nykyistä enemmän sisältöä uusista filmeistä.

Respawn Entertainment työstää myös Titanfall 2:sta, joka jatkaa siitä, mihin debyytti jäi - scifimaailman sotilaat taistelevat omin voimin ja jättimäisillä humanoidimechoilla. Nujakoiden tempo on räväkkä, sillä akrobaattiset supersotilaat hyppivät pitkälle ja juoksevat ninjamaisesti pitkin seiniä. Titaaneissa piisaa valinnanvaraa, sillä matseihin tuodaan kuusi uutta mechaa. Tällä kertaa mukaan luvataan myös kunnon yksinpelikampanja ja koska julkaisija on EA, Titanfall 2 ilmestyy lokakuun lopussa Xbox Onen ja pc:n ohella myös PS4:lle.

Scifititaaneja enemmän yleisö odotti Dicen Battlefield 1:stä, jota demottiin livenä pressitilaisuuden jälkeen. Pelisessio osoitti selvästi, että Ensimmäisestä maailmansodasta irtoaa tosi hurjaa kamaa, kuten vänkiä tankkeja, kankaisia lentokoneita, valtavia ilmalaivoja ja panssarijunia. Ja tietysti lapio, jolla vedetään vihollista pataan. Yksityiskohtaisissa kentissä melkein kaikki rakennukset voi tuhota pala palalta, jos ase on tarpeeksi järeä - jopa tuhoutuneen ilmalaivan ranka jää kentälle. Kesken kaiken muuttuva sää tuo omat mutkansa parhaimmillaan 64 pelaajan matkaan. Valmiin tuntuinen Battlefield 1 julkaistaa näillä näkymin 21.10.

AAA-kaliiberin yksinpelejä ei toki unohdettu tyystin, sillä BioWaren Mass Effectin taru jatkuu Andromedan galaksissa. Ihmiskunta etsii uutta kotia naapurigalaksista, mutta Andromedalla on jo omat asukkinsa, joten eeppisiltä konflikteilta ei voi välttyä. Tunkeilijoiden asemaan joutuneet ihmiset seikkailevat monipuolisilla ja runsaslukuisilla planeetoilla.

EA ei tietysti olisi EA ilman urheilupelejä, kuten Madden NFL 17 ja FIFA 17, joiden kilpailullista puolta boostataan jatkossa challenger, premier ja EA major -tason kilpailuilla. Kisaintoa kasvatetaan ennätyksellisellä, yhteensä miljoonan dollarin palkintopotilla. Pelisysteemin kokonaisvaltaisen tuunaamisen ohella FIFA 17:sta merkittävin uutuus on juonellinen the journey -moodi, jossa nähdään kentän laidalla ensi kertaa joukkueiden valmentajat.
 

Titanfall 2

Battlefield 1

Mass Effect Andromeda