E3: Mount & Blade II:n piiritystaistelut esittelyssä

TaleWorlds esittelee E3-messuilla Mount & Blade II: Bannerlord -roolipelin piiritystaistelua. Video julkaistiin kaikkien iloksi netissä. 

Linna vallataan ballistojen, katapulttien, piiritystornien, muurinmurtajien ja rynnäkkötikkaiden avulla. Puolustajien turvana ovat tornit, ampuma-aukot ja tietenkin sydänlinna, jonka suojaan vetäydytään vihollisen päästyä muureille. Puolustajat voivat omilla heittokoneillaan sytyttää tuleen hyökkääjien piirityslaitteet, joten vihollista ei tarvitse odottaa passiivisesti.

Bannerlordissa pelaaja ohjaa vain yhtä hahmoa, mutta komentaa kokonaista armeijaa. Hiekkalaatikkopelissä tarina syntyy pelaajan tekemisten mukaan. Halutessaan voi johtaa karavaaneja ryöstelevää rosvolaumaa, auttaa vallantavoittelijaa kuninkaan kukistamisessa tai perustaa oma valtakuntansa. Omaisuuden kasvaessa myös huolet muuttuvat. Linnan omistaja saa kerätä läänityksestään veroja, mutta ikioma mylly tai suolakaivos tuovat omistajalleen moninkertaisesti tuloja. Rakennusprojektit kestävät vuosia peliajassa, joten on helpompi vallata valmista kuin alkaa rakentaa valtakuntaansa tyhjästä. Idea on tuttu jo sarjan ykkösosasta.

Varsinaista pääjuonikaarta ei ole, mutta käsikirjoituksen osuutta yksittäisissä tehtävissä lisätään. Seikkailusta halutaan aikaisempaa roolipelimaisempia. Tehtäväpuihin rakennetaan muun muassa vaihtoehtoisia tarinapolkuja, joita edetään pelaajan valintojen perusteella.

Mount & Blade II: Bannerlord ilmestyy joskus PC:lle.