E3: Xbox-perhe laajenee

Microsoftin Xbox-pressitilaisuus käynnistyi Xbox One S -mallin julkistuksella. S on ohuempi ja tuntuvasti pienempi (40%) masiina kuin alkuperäinen jättilaatikko. Kutistuneesta koosta huolimatta virtalähde on viimein saatu konsolin sisään ja sisäiset kovalevyt laajenevat 2 Tt:n asti. Laite tukee myös 4K ja HDR -videoita - HDR näkyy peleissä asti. Pystytelineellä varustettu vaalea Xbox One S julkaistaan elokuussa.

Infrastruktuurin puolella Xbox-kokemusta parannellaan monin tavoin: Cross Network Playn myötä vastustajien ei tarvitse olla Xboxilla, pelin taustamusiikin saa valita vapaasti, käyttökieltä ei rajoiteta alueen mukaan, pelaajat saavat järjestäytyä teemoitettuihin klubeihin ja pelaajaryhmiä voi etsiä pelin ja pelityylin mukaan. Arena on Xbox Live helpottaa turnausten järjestämistä - mukaan on tulossa muun muassa EA:n FIFA.

Xbox Onelle tulevat luonnollisesti kaikki isot multiplattarit, joten suurin mielenkiinto kohdistui yksinoikeuspeleihin. Ne eivät tosin ole perinteisessä mielessä yksinoikeuksia, sillä Xbox Play Anywheren myötä yhdellä ostolla pelin saa Xbox Onelle ja Windows 10:lle. Suurimpia Xbox Play Anywhere -rumpuja paukuteltiin 11.10. julkaistavan Gears of War 4:n kohdalla. Demo oli teknisesti komeaa jälkeä, toiminta tutun machoilevaa suoja-ammuskelua. Körmyjä uhkaavaan swarmiin kuuluu kaikenlaista nopeista sittiäisistä doomihtaviin jättidemoneihin. Gears of War -muukalaispomo kenraali Raam on Killer Instinctin tuorein vieraileva tähti.

Avoimen maailman kaahailu Forza Horizon 3 hyppää Australian mantereelle. Kiemurtelevien maanteiden ohella rymistellään off road -masiinoilla näyttävissä viidakoissa, aavikoilla ja hiekkarannoilla. Horizon-sarjan laajin autovalikoima polttaa kumia todella kauniissa ja yksityiskohtaisissa miljöissä. Co-op-kaahailu käynnistyy täysin saumattomasti ilman näkyviä latailuja - kaverit vain ilmaantuvat teitä tai pusikkoja pitkin hoodeille. Australian erämaihin kaasutellaan 27.9.

Play Anywhere -tuki tulee jatkossa melkein kaikkiin peleihin, kuten Halo Wars 2:n, Keiji Inafunen Comcept-studion robottitoiminta ReCoreen, Platinum Gamesin huikeaan co-op-lohharimättö Scaleboundiin, zombi-survival State of Decay 2:n ja Raren tiimi- ja PvP-toimintaa painottavaan avoimen maailman piraattiseikkailu Sea of Thievesiin. Minecraftissa yhteispeli laajenee aina iOS- ja Android-versioihin asti.

Yksinoikeushehkutuksen lomassa CD Project Red kävi kertomassa, kuinka The Witcher 3:n korttipeli Qwentistä tulee laajennettu ja monin tavoin paranneltu erikseen pelattava versio. Gwent - The Witcher Card Gamea kehitetään luonnollisesti moninpeli edellä, mutta yksinpeliäkään ei unohdeta. Qwentin beta nähdään syyskuussa ensimmäisenä Xbox Onella ja Windows 10:llä.

Shown lopetusliikkeenä esiteltiin Xbox Onen seuraaja Project Scorpio, jonka pitäisi tulla myyntin jouluksi 2017. Noin 6 teraflopsin vääntö tarjoaa 4K-tarkkuuden pelejä ja tarkkaa virtuaalitodellisuutta. Ja tietysti Xbox One -yhteensopivuutta.

Xbox One S

Gears of War 4

Forza Horizon 3

ReCore

Gwent - The Witcher Card Game