EA:n ja FIFA:n tiet eroavat

EA Sportsin FIFA-jalkapallosarja vaihtaa nimeä, jatkossa se tunnetaan EA Sports FC -nimellä. Tänä vuonna ilmestyvä FIFA 23 jää toistaiseksi viimeiseksi FIFA-peliksi, silä EA Sports ei enää osta oikeuksia FIFA-nimeen. 

Tiedotteessa ei kommentoitu eron syytä, mutta EA:lta on jo aiemmin ilmaistu tyytymättömyyttä sopimuksesta. Myös FIFA:n on huhuttu olevan tyytymätön sopimukseen, sillä FIFA on yksi pelihistorian tuottoisimmista pelisarjoista.       

Todennäköisesti muutos tarkoittaa, että jatkossa arvokisapelit jäävät pois tai ne tekee joku muu kuin EA Sports, sillä FIFA omistaa oikeudet jalkapallon arvokisoihin. Joukkue- ja pelaajalistoihin muutos ei tunnu vaikuttavan, sillä EA Sports FC -nimelläkin peliin on hankittu 300 eri lisenssihaltijaa, minkä myötä pelissä on 19 000 jalkapalloilijaa, 700 joukkuetta, 100 stadionia ja 30 jalkapallosarjaa. Se on liki täsmälleen sama määrä kuin FIFA 22:ssa, mutta EA Sports FC:ssä pelaajia on jopa 2 000 enemmän. Sarjoista mukana ovat muun muassa Englannin Valioliiga, Espanjan LaLiga, Saksan Bundesliga, Italian Serie A ja Pohjois-Amerikan MLS. 

EA Sports FC ilmestyy 2023 PlayStation-, Xbox- ja PC-koneille.