Elite Fighters 1.3 – Räminää suomalaisittain

Vaikka Elite Fighters tuntuisikin viittaavan taistelupeliin, jossa pikkupiraatit ottavat yhteen, on helsinkiläisen Thunder Softwaren Elite Fighters täysimittainen avaruustaistelutoimintapeli.

Elite Fighters on suora klooni Star Controllien taisteluista eli ylhäältäpäin kuvattu taistelutoiminta, jossa kaksi alusta kieppuu toistensa ympärillä, tulittaen samalla vimmatusti. Se ken menettää ensimmäisenä miehistönsä, kuolee ja voittaja pääsee jatkoon uutta alusta vastaan. Taistelualueen keskellä on vielä häiritsemässä planeetta, jonka vetovoimakenttä luo omat puitteensa taistelulle.

Elite Fightersissä ei ole pelkästään kopioitu pelirunkoa vaan sitä on myös paranneltu huikeasti. Taisteluruudun vieressä on tutka, joka näyttää oman, vihollisen ja planeetan paikan, mikä on tervetullut parannus.

Toinen kuningasidea on energiatason säätely hieman X-Wingin tapaan. Galaksin nopeimmasta eläimestä tulee kilvistä energiaa moottoreihin pumppaamalla yhä nopeampi, ja massiivinen Trekkie-taistelulaiva puolestaan voi uhrata osan fotonitorpedojen lataustehostaan ja panostaa kilpiin. Varsinkin tietokonetta vastaan taktinen energiansiirto on paikallaan. Ihmisvastustaja puolestaan näkee jatkuvasti myös vastapuolen mittariston, joten idean viehätyksestä häipyy suurin osa.

Alusvalikoima on Elite Fightersin huonoin puoli _ sitä ei ole hiottu ja kehitetty tarpeeksi. Tarjolla on suhteellisen hyvällä mielikuvituksella valittu rypäs aluksia ja mukana on jos jonkinlaista vipeltäjää, mutta laivastokokoonpano on silti vähän tökkö. Muutamat erikoisominaisuudet ovat täysin käyttökelvottomia ja samaa voi sanoa eräistä aluksista.

Thunder Software kuitenkin kehittää peliään edelleen, joten emmeköhän tule näkemään vielä paljon virittelyä ja lisäyksiä Elite Fightersiin ja eritoten sen armadaan. Jo nykyiselläänkin se on kiva räiskintäpeli.

84