Epic Games avaa digikauppansa kaikille julkaisijoille

Epic Games avaa Epic Games Store -digikaupan kaikkien pelijulkaisijoiden käyttöön. Kaupassa voi myydä PC- ja Mac-pelien digiversioita. Android ja muut alustat tulevat kauppaan vuonna 2019.

Pelintekijöitä houkutellaan paremmalla diilillä kuin Valven Steamissa. Epic Games ottaa pelimyynnistä 12 prosentin osuuden ja jättää pelintekijälle 88 prosenttia. Jos peli tehdään Unreal Enginellä, rojaltit sisältyvät Epicin viemään 12 prosenttiin.

Digimarkkinoita hallitseva Valve muutti juuri omaa rahanjakoaan Steamissa. Pieniltä julkaisijoilta Valve ottaa Steamin pelimyynnistä 30 prosenttia. Jos julkaisijan pelimyynti ylittää 10 miljoonaa vuodessa, osuus putoaa 25 prosenttiin. 50 miljoonaa vuodessa myyviltä tekijöiltä otetaan 20 prosentin siivu. 

Epic Games linkittää pelikauppansa modernisti myös Youtubeen ja Twitchiin. Jos pelijulkaisija osallistuu Epic Gamesin Support-A-Creator-ohjelmaan, Epic palauttaa pelijulkaisijalle viisi prosenttia kahden ensimmäisen vuoden Support-A-Creator-myynnistä. Systeemissä mediapersoonat voivat suoraan linkata sisällöstään Epicin pelikauppaan tai pelaajat voivat jyvittää ostoksensa Epicin kaupassa mediapersoonasuosikilleen.