Eurogamer paljasti Project Scorpion tekniset tiedot

Microsoft paljasti Project Scorpio -konsolin tekniset tiedot Eurogamerin yksinoikeusjutussa. Juttu on kokonaisuudessaan täällä

Project Scorpio on tekniikaltaan päivitetty Xbox One -konsoli. Project Scorpio -konsolissa on kahdeksanytiminen AMD:n prosessori, jonka kellotaajuus on 2,3 gigahertsiä. Xbox One jää 1,75:een ja PS4 Pro 2,1 gigahetrsiin. Eurogamerin jutussa ei paljastu, mikä prosessori Project Scorpiossa varsinaisesti on. Xbox One ja PS4 Pro käyttävät molemmat Jaguar-pohjaista prosessoria, josta ei ainakaan hyllyversiona pitäisi irrota Scorpion kellotaajuuksia.

Scorpion muistimäärää nostetaan Xbox Onen 8 gigasta 12 gigatavuun. PS4 Prossa on muistia kahdeksaan gigaa. Scorpiossa neljä gigatavua varataan käyttöjärjestelmälle, joten hyötysuhde on aika sama kuin PC-maailmassa. Scorpio myös päivittää muistikammat Xbox Onesta nopeammiksi GDDR5-muisteiksi. Kiintolevyllä tallennustilaa on teran verran ja lisäksi konsolissa on 4K UHD Blu-ray -levyjä pyörittävä asema.   

Scorpiossa toimivat kaikki Xbox One -pelit, mutta pelintekijät voivat halutessaan päivittää pelinsä tukemaan Project Scorpiota, jolloin käyttöön saadaan käyttöön kaikki DirectX 12 -rajapinnan herkut. Resoluutio voidaan myös nostaa 4K-tarkkuuteen, johon Scorpio yltää.

Project Scorpio tulee myyntiin joulumarkkinoille. Laitteen hinta ei ole vielä tiedossa. Jos Eurogamerin jutussa mainitut suorituskykyarvot pitävät paikkansa, niin ilmestyessään kone on markkinoiden tehokkain konsoli.