Everybody's Golf 2 (PSone) – Hole in fun

Perinteisesti hermoja raastavana taistelutantereena tunnetut golfviheriöt saavat nyt tallattavakseen isopäisiä hassuttelijoita. Sonyn uusi koko perheen iloittelu Everybody's Golf 2 pitää hymyn herkässä.

Ensimmäinen Everybody's Golf poikkesi genrestä edukseen huumorisävytteisellä toteutuksellaan. Lisäksi se oli helppo oppia, mutta samalla tarpeeksi vaikea. Everybody's Golf 2 jatkaa hyväksihavaittua linjaa, lisänä on repullinen realistisuutta ja hatullinen huumoria.

Alussa valittavana on kaksi täyspitkää kenttää. Ensimmäisessä golfataan palloa meren äärellä ja toinen kenttä on puuskaisessa neljän tuulen keskipisteessä. Aloittelijoille on alkuunpääsemisen helpottamiseksi kattavat ja selkeät ohjeet, joilla peliin pääsee heti mukaan.

Kuvaruudusta näkyy käytettävä maila, jäljellä oleva matka, tuuli, reiän numero ja tärkeimpänä tietenkin swingimittari, joka lähtee liikkeelle napin painalluksesta. Oikea-aikainen näppäily määrittää voiman, suunnan ja palloon osumisen. Vanha metodi hiukan kyllästyttää, varsinkin jos golf-pelit ovat ennestään tuttu juttu.

Piristyksenä voi käyttää kierrettä, jota saa palloon nuolinäppäimillä swingin yhteydessä. Oikean kierteen saaminen vaatii harjoittelua, mutta kun taidon saa hallintaan, pallo putoaa viheriölle suhteellisen tarkasti. Kun pallo putoaa greenille, kuvaruudun laatikko näyttää lyönnin pituuden ja jäljellä olevan matkan sekä millä alustalla pallo lepäilee.

Pelimoodeja on kuusi lyöntipeleistä turnaukseen, yksinpelistä moninpeliin. Tournamentissa kierretään kisoja tavoitteena voittaa palkintoja, joihin kuuluu esimerkiksi uusia mailoja ja palloja. Kun hahmon tasoitus nousee, saa käyttöön myös lisäratoja.

Versus-moodissa puolestaan pelataan tietokonetta vastaan ja voitosta saa käyttöönsä vastustajahahmon turnaukseen. Hahmot ovat sen verran hauskoja, että versusta jaksaa hakata, kunnes kaikki hahmot ovat käytössä.

Hahmot hauskuuttavat

Eniten pelissä piristävät hahmot, joita on valittavana 13. Hahmojen tuuletukset ovat loistavia. Hyvästä tuloksesta saattaa joku bailata hulahulaa, kun taas huonompi reikä saa hahmon repimään hiuksiaan. Kertakaikkisen hilpeä variaatio tuuletuksia jaksaa hymyilyttää reikä reiän jälkeen.

Puttauksessa viheriö on jaettu perinteiseen ruudukkoon. Hahmo on läpinäkyvä puttauslinjaa suunnitellessa, mikä on vähemmän nähty, mutta toimiva idea. Puttaus on golffin suola ja Everybody's Golf 2:ssa se on tehty tarpeeksi vaativaksi, jotta mielenkiinto säilyy. Puttaus on myös hyvin realistista. Tietokone linjaa putit suoraan reikään eli linjaa joutuu yleensä muuttamaan maaston mukaan.

Erittäin positiivista on nopea kenttien lataus. Turnaus on varsin pitkä, eikä aikaa jaksaisikaan tuhlata levyn pyörittämiseen.

Grafiikka on pirteää ja nättiä. Koska kyseessä on huumorilla höystetty peli, mitään digitoituja ja valokuvamaisia hahmoja ei ole, vaan golffarit ovat isopäisiä, pilakuvamaisia ja hassusti puketuneita. Taustat sen sijaan ovat kirkkaita ja yksityiskohtaisia.

Kamerakulmia on laaja variaatio ja niitä saa vaihdella mielihalunsa mukaan. Hyvä ominaisuus, sillä hienoja yksityiskohtia kannattaa katsastella monelta suunnalta. Vesisateella viheriölle jää pallon jälki, lehdet lentelevät tuulen tuiskeessa ja sudenkorennot pörräävät golffarin ympärillä.

Ääniefektit ovat aika pliisuja ja ne kuulostavat kuin 80-luvun synteettisaattorista äänitetyiltä. Kommentoinnin hoitaa vapaavalintainen kommentattori, mutta lauseet on rajattu vain muutamaan hassuun tokaisuun, jotka rupeavat kyllästyttämään pian.

Everybody's Golf 2 on hauska ja harmiton golfkarkelo, jonka ominaisuudet tekevät siitä hyvän ja hauskan pelin. Golffin monet ulottuvuudet on saatu valjastettua myös ruudulle tarpeeksi helpoksi, mutta haastavaksi kokonaisuudeksi. Realistisuudessaan Everybody's Golf 2 ei muistuta golfsimulaattoreita, mutta pelattavuudeltaan se on kuitenkin erinomainen. Varma ostos ja hauskaa puuhaa koko perheelle.

83