Everybodys's Golf (PSone) – Koko perheen golf

Jos jotakin peliä voi kuvailla harmittomaksi, niin Everybody's Golf on ehdottomasti sitä. Söpön naivistisessa japanilaistyylisessä pelimaailmassa bambisilmäiset pallopäät pelailevat pikku mailoineen golfia. Kaikkia teollinen tyyli ei miellytä enkä ihmettele sitä yhtään.

Everybody's golf on vaikeusasteeltaan naurettavan helppo. Pelaamaan pääsee golfia ja minigolfia. Minigolfissa ei ole mitään ihmeellisiä ratavirityksiä tuulimyllyineen ja hyppyreineen, vaan normaalin leirintäalueen tyylisellä vaneriradalla palloa puttaillaan seinien ja mutkien ohi reikään.

Varsinaisessa golfissa on vaihtoehtoja useampia. Pisteiden laskutavan voi valita joko normaalin golfin tyylisenä tai reikäpelinä, jossa vain reikien voitto ratkaisee. Turnauksen lisäksi pelaaja voi esittää tarpeeksi kehityttyään haasteen koneelle noustakseen rankingissa ylöspäin.

Pelin lisäksi saa valita pelihahmonsa. Alussa vaihtoehtoina on vain perheen lapset, mutta myöhemmin myös muilla perheen jäsenillä ja hahmoilla pääsee pelaamaan. Hahmoilla on persoonallista paitsi ulkonäkö myös erilaiset taidot, jotka vaikuttavat siihen, kuinka tarkkoja lyönnit ovat tai kuinka paljon voimaa hartioista löytyy.

Peli opastaa kontrollien ja lyöntien hallintaan erillisillä golftunneilla, joissa jokin pelihahmoista näyttää miten palloa lyödään ja mitä mistäkin napista tapahtuu. Englannin lisäksi tekstitetyt ohjeet tulevat halutessa parilla muullakin kielellä, mutta kumpaakaan virallista kotimaista ei joukossa ole. Peli on sen verran yksinkertainen, että nappien tunteminen riittää pelitapahtumien kunnolliseen hallintaan aivan hyvin.

Pallon lätkiminen sujuu perinteisellä kaavalla, jossa napin painaminen vapauttaa lyöntimittarin liikkeelle. Seuraava painallus antaa lyönnille voiman ja kolmas kerta määrää, miten maila osuu palloon. Lyöntimittarin liike ei ole tuulen nopeaa, joten lyönti onnistuu aika helposti. Mailan vaihtaminen on mahdollista, mutta yleensä heti on kourassa se paras vaihtoehto.

Radoilla ei tule ikäviä yllätyksiä, sillä ympäristöä voi halutessaan tarkastella monelta kantilta ja yleensä karheikoltakin löytää jonkin keinon päästä takaisin radalle. Viheriöllä saa näkyviin selkeän rautalankamallin maaston muodoista, joten taidolla pidemmänkin putin saa helposti uppoamaan.

Everybody's Golf on nimensä mukaisesti koko perheen peli, jonka hallitsee nappien selittämisen jälkeen myös se kuuluisa perheen pienin, jos koulu on edessä edes jossain lähitulevaisuudessa. Pelaaminen on ihan kivaa vaikken golfpelien ylin ystävä olekaan.

Haastetta pelissä ei valtavasti ole, sillä selkeä ja yksinkertainen pelisysteemi rajoittaa myös pelin syvyyttä ja erilaisia lyöntimahdollisuuksia.

75