Ex Mr. MicroProse Bill Stealey - I`ll be back!

William "Wild Bill" Stealey, MicroProsen entinen omistaja, on nyt ollut eläkkeellä 10 kuukautta. Aika kului mukavasti golfkentällä, kunnes hän yhtäkkiä tajusi, että vaikka hän löisi joka ainutta maailman golfpalloa, ei hänestä enää tulisi mitään. Niinpä yksi pelimaailmaan tunnetuimmista nimistä on tekemässä paluuta pelibisnekseen tammikuussa uuden firmansa myötä.

Stealeyn uuden firman nimi tulee todennäköisesti olemaan Interactive Magic, koska: "Pelit ovat ikään kuin taikaa: pelaaja pääsee niiden kautta taianomaiseen maailmaan. Ja minä aion tuoda maailmaan lisää taikaa."

"Kortissani lukee sijoittaja, koska minulla on jonkin verran käteistä ja aion investoida softataloihin ja softatuotteisiin. Aion keskittyä toimintaan, jonkinlaisiin simulaatioihin ja strategiapeleihin. Näitä minulle on jo tarjottukin."

"En aio enää tehdä yksityiskohtaisia simulaatioita, mielummin teen tosielämään pohjautuvia toimintastrategiapelejä. Simulaattorit jätän MicroProselle, koska he hallitsevat ne. Minulla on siellä edelleen paljon hyviä ystäviä ja olen edelleen yksi suurimmista osakkeenomistajista", kertoo Stealey, joka omistaa 'Prosesta vielä 15 prosenttia.

Interactive Magicin pelit tulevat olemaan jonkinlaisia simulaatioita siitä, miltä elämä on tulevaisuudessa. Stealeyn "action" ei ole sitä lajityyppiä, jossa pikku hahmot menevät ja koheltavat. Hänen toimintapelinsä ovat toimintaa ja strategiaa samaan aikaan. "Esimerkiksi Marble Madness on peli, josta todella nautin. Olenkin nähnyt muutamia samantyyppisiä pelejä, joihin aion investoida. Aion tehdä myös elegantteja toimintapelejä, joissa toiminnan lisäksi täytyy miettiäkin. Pidän ajattelua vaativista peleistä, "vasen-oikea-tapa"-pelit eivät ole minulle."

Stealeyn uusi firma aikoo keskittyä PC CD-ROMiin ja kaikkiin CD-tuotteisiin. Verkkopelit tulevat myös olemaan tärkeitä, ja itse asiassa mukana on muutamia interaktiivisesta televisiosta erittäin kiinnostuneita sijoittajia.

"Tällä hetkellä käynnissä on mielenkiintoisia teknologisia mullistuksia, enkä halua jäädä niiden ulkopuolelle. Rakastan todella tätä bisnestä, siinä on paljon ihania ihmisiä ja upeita tuotteita, joista voi todella innostua", hehkuttaa Stealey.

"Halusin olla Kirk"

Stealey on ollut mukana bisneksessä jo kymmenisen vuotta. Mutta mistä kaikki oikein alkoi?

"Halusin olla kapteeni Kirk avaruuslaiva Enterprisellä. Aikoinaan Atarille oli peli nimeltä Star Raiders, jota todella rakastin. Enemmän kuin mitään muuta maailmassa halusin olla interstellaarisen tutkimusaluksen kapteeni 1000-vuotisella tutkimusretkellä avaruudessa. Halusin päästä tutkimaan ja tapaamaan kaikkia avaruuden olioita ja seikkailemaan kaikki seikkailut", muistelee Mr. Stealey, joka aloitti uransa taistelulentäjänä ja halusi itse asiassa astronautiksi, mutta oli vain noin sata vuotta aikaansa edellä.

Niinpä Mr. Stealey siirtyi pelibisnekseen. "Minun toivepelini on sellainen, jossa voin tutkia kaikenlaisia uusia ihmisiä, pitää heidän kanssaan hauskaa ja kilpailla ystävällisessä mielessä", hän haaveilee.

"Monta monta vuotta testasin kaikki MicroProsen pelit, vielä pari vuotta sitten koepelasin pelejämme joka yö, pizzalla ja lämpimällä cokiksella eläen. Joskus ehdotin joitakin muutoksia, mutta yleensä kommenttini olivat positiivisia. Perusideani oli monimutkainen peli, joka on tarpeeksi helppo, jotta jokainen ihminen voi sitä pelata. Kun lopetin pelitestaamisen, peleistä tuli joskus liian monimutkaisia. Vaikka kyseessä olisikin vakava ja erittäin kehittynyt simulaatio, pelaajalla pitää olla hauskaa ensimmäisestä minuutista lähtien. Tähän Interactive Magic aikoo keskittyä", lupaa Stealey, eikä suostu kertomaan, miksi tuli myyneeksi MicroProsen.

Lisää aiheesta