Excitebike: World Challenge (Wii)

Klassikkojen päivittäminen ei ole helppoa: mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Jos peliä rukataan hartiavoimin, alkuperäisestä jää jäljelle vain harhaanjohtava nimi. Excitebike: World Challenge -kaahailu tyytyy NES-legendan varovaiseen ehostukseen. Motocross-kisailun kova ydin on tuttua kasarikamaa, mutta graafinen ilme lainataan Wiin Excite Truckista.

Söpöt krossimotskarit paahtavat nelikaistaisilla radoilla, joissa on mäkiä, hurjia hyppyreitä ja menoa hidastavia esteitä. Viivasuoralla baanalla ei ole lainkaan mutkia ja pyörää ohjataan kaista kerrallaan. Kilparassin alastuloasennon säätäminen on kurvailua tärkeämpää. Ylämäkeen tömähdetään keula pystyssä. Jos tyrii, mukkelismakkelis korjataan Motea ravistamalla. Asentoa rukataan joko Wiimotea kääntämällä tai perinteisesti näppäimillä.

Valikoimissa on 16 rataa, joiden tasaisesti kiristyvä vaikeustaso riippuu aikarajasta ja hyppyrien määrästä. Jos valmiit radat eivät riitä, helpolla editorilla niitä syntyy nopeasti lisää. Moninpelin vastustajat haetaan verkosta ja sujuvat nettikisat ajetaan rehellisesti mies miestä vastaan. Kimppapeli ei onnistu jaetulta ruudulta saman koneen ääressä, mikä on selkeä puute näin yksinkertaisessa kaahailussa.

Lennokas Excitebike: World Challenge ei tuo aiheeseen mitään mullistavaa sitten vuoden 1984. Jos triviaali grafiikkapäivitys unohdetaan, letkeästi rullaava nettipeli on World Challenge -painoksen merkittävin bonus. Siinä tosin on bonusta ihan tarpeeksi. Plop, plop, keula pystyyn ja menoksi.

83

Lisää aiheesta