Exit 2 (Xbox 360)

Mr Exit on pelastus- ja pakospesialisti, joka auttaa siviilejä silloin, kun viranomaiset eivät pysty tai ehdi. Herra Uloskäynnin operaatiot piirretään sivulta päin sarjismaisen tyylittelevällä otteella, voimakkailla mustilla viivoilla ja kirkkailla pääväreillä. Selkeää ilmettä tarvitaan, sillä PSP:llä debytoineen Mr Exitin pelastuspulmat vaativat täsmällisiä toimenpiteitä. Kakkososassa ei ole ykköseen nähden mitään mullistavia uutuuksia, mutta ongelma tuskin boksifaneja haittaa.

Kiipeilyä, hyppyjä ja reunoilta roikkumista sisältävä toiminta tuo mieleen klassisen Prince of Persian. Akrobatia ei tosin ole homman varsinainen pointti, sillä Mr Exitin täytyy johdattaa kaikki kriisipesäkkeen ihmiset uloskäynnille. Peruskomennot ovat seuraa tai seiso paikallasi. Nuolella osoittamalla ihminen tai koira juoksee aktivoimaan kytkimen tai noutamaan työkalun, johon sankari ei jostain syystä pääse käsiksi. Ihmiset jakautuvat nuoriin, aikuisiin, bodareihin, lapsiin ja loukkaantuneisiin. Jokaisella ryhmällä on eri kyvyt ja ominaisuudet. Loukkaantunut on ainoastaan taakka, jota pitää kantaa.

Näppärän teeman eteenpäin siivittämä Exit 2 on puhdasverinen, loogisen ajattelun palkitseva pulmapeli. Mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä? Pähkäilyä helpotetaan sillä, että kentällä ei ole mitään turhaa ja vain yksi tie vie maaliin. Toiminta ei lopu ihan heti kesken, sillä kompakteja, vähintään 2–3 minuuttia kestäviä kenttiä on pitkälti toista sataa.

88