Eyepet Move Edition (PS3) – Koirapinan kujeet

Kuka ei haluaisi päästä telkkariin söpöläisen viereen. Eyepetillä haave toteutuu.

Virtuaalilemmikki on varteenotettava vaihtoehto, jos oikean lemmikin jatkuva hyysääminen tuntuu työltä tai karva-allergia rassaa. Supersöpö Eyepet on nykyaikainen tamagotchi, jota saa syöttää, pestä, stailata ja leikittää PlayStation 3:lla.

Eyepetin taika perustuu siihen, että pelin kylkiäisenä tuleva kamera kuvaa virtuaalilemmikillä leikkiviä lapsia ja lisää otuksen istumaan vaikkapa syliin. Pelimaailma saa uuden ulottuvuuden, kun lapset näkevät itsensä tv-ruudulla Eyepetin rinnalla.

Eloisasti temmeltävän karvaturrin päivärytmi rakennetaan erilaisten haasteiden ympärille. Haasteet vaikeutuvat vähitellen; ensin tehtävissä opetetaan virtuaalilemmikin hoitoa ja viimeisissä pitää kuvata lemmikki tietyssä asussa tekemässä temppuja. Onnistuneet haasteet palkitaan uusilla vaatteilla ja piirtämällä luotujen lelujen materiaaleilla. Eyepetin ulkonäön muokkaaminen on melkein oma pelinsä, sillä piltit repivät stailaamisesta loputtomasti lystiä laajan vaatekaapin ansiosta.

Alkuperäisessä Eyepetissä lemmikkiä siliteltiin ja houkuteltiin heiluttamalla käsiä kameralle. Suihkua ja muita laitteita käytettiin kameran tunnistamalla neliölappusella ja valikkotoiminnot poimittiin padilla. Move Editionissa ohjaus hoituu siististi yhdellä Movella, ja EyePet havaitsee Moven heiluttelun käsiliikkeitä tarkemmin.

Tavallisen EyePetin suurin ongelma on piirtäminen, sillä ohjelmisto ei tunnista kuvia kunnolla ilman studiovalaistusta. Move-versiossa ongelma kierretään näppärästi, sillä ohjaimen osoitin piirtää suoraan ruudulle. Piirtämällä maailmaan lisätään muun muassa leikkiautoja ja lentokoneita, joten toiminnon movettaminen on merkittävä plussa.

Move Edition parantaa tuntuvasti EyePetin käyttömukavuutta, sillä lapset eivät enää tarvitse vaikeimmissa tehtävissä aikuisten kärsivällisyyttä. Aikuisen kärsivällisyys on tosin suhteellinen käsite, sillä ala-asteikäiset jaksoivat hoivata sööttiä Eyepetiä kuukausikaupalla, mutta minä kyllästyin itseään toistavaan hoitosykliin runsaassa viikossa.

70