Farming Simulator 2015 - Sukupolovenvaihos

Reuts Vaar ei ole mikään massikka, mutta kyllä seki o piisalle komia vehes.

Jos oot sitä miältä, että raktori pitää vaihtaa kerran vuores, mullon sulle iloosia uutisia.

Kyllä son niin, notta raktori määrittelee sun ihimisarvon. Jos oot niin köyhä, ettei sulla sellaseen oo varaa, sää voit hommata pleikkarin. Ny sää voit harrastaa maavviljelystä isoolla konehella, kun saksalaasten Varming Simulator tuli nelkkarillekin. Jos tien toisella pualella on komiammat konehet, nyt sää voit pelaamalla koittaa, millaasta se olis hipelöörä naapurin isännän vehkehiä.
Varming Simulator näyttää vilijelyshommista vaan yhyren puolen. Tukiviirakko puuttuu kokonansa. Täs vaan tehään. Sullon kasa konehia, joilla sää hoitelet perintötilan perushommia. Sää heräät anivarahin ja lähet pellolle. Jos susta tuntuu siltä, sää voit tehä töitä päivät läpehensä. Kyllä on komiaa. Mutta se sais olla se paperisotaki mukana. Tulis noille kaupunkilaasillekki seleväks, notta se jyvänjemmaus ei oo mitään maajussille morsianta aamusta iltahan.
Ku sulla on piisalle rahaa, sää voit ajaa Hankkijalle ja ostaa uusia työkonehia. Son kyllä sääli, ku tästä puuttuu kokonanansa naapurikateus. Uuren puimurin ostamisesta menee heti kaikki hohto, ku kylänväki ei seiso raitilla vahtaamas. Se kihinä kuulkaa parhaimmillaan melekein haisoo.
 

Isoon autoon omistamine o komiaa.
Ku säiliö o täynä vilijaa, se pitää tyhyjentää raktorin peräkärryhyn...

Maavvilijelys o vakava asia

Uurella pleikkarilla rafiikka on aika hyvän näkööstä. Konehet näyttää itteltänsä ja erimerkkiset vehkehet erottaa toisistansa. Ku mää oon henkehen ja verehen massikkamiäs, mua kauhiasti harmittaa, ettei täsä oo sitä parasta raktorimerkkiä. Eipä sen puolehen, onhan tuo meirän kansallisylypeys, Valametti, seki jääny rannalle.
Rotukarja, siis peeseemiehet, varmaan ny nauraa ku naurismaan airat, ku täsä ei oo ees moditukia. Sää et voi eres jäläkikätehen lisäällä niitä parempia konehia, ku tää on ny konsolilla. Sun ei auta ku kärsiä, jos kalustosta ei löyry sopivaa raktoria. Mua ainaki ihan jo periaatteestaki ärsyttää, ku hommia pitää tehä toristetusti huonoilla vehkehillä.
Ääniä ei maalla kuulu, kute ei piräkään. Mutta ratio olis kovettu homma. Ku raktorilla paahtaa pellolla kaiket päivät, sitä vois ainaki Järviratio kuulua. Tai Nova. Se ku kuuluu, vaikka ei aina tarvittiskaan.
Mua ottaa päähän myös raktoreien äänet. Ne ku on sellaasta sielutonta pörinää. Ku se isoo riisseelimoottori jyrähtää käyntihi, naapuris pitää tulla paskat housuhun. Jos ei pelosta, ni vähintään kateuresta.
Ohojaamine o leikkarin kapulal heleppua. Nappuloota pitää välis painella usehia kerrallansa, mut nuon yleesellä tasolla ohojattavuus o vahavaa ku keskustan kannatus. Eli vois sanua, notta ei tuu hiirtä ja näppäämistöä ikävä.
 

...sitte se vierähä myytäväks ja ostetahan lisää työkonehia.
Hankkijan pihaas sitä tuntoo rikkaampiki ittensä köyhäks.

Mennähän mettään

Ku talavi tuloo, sillon ei olla pellolla. Ny ne saksalaasetki on sen hoksannu. Sillon mennähän mettähommihi, ku kaikellaane joutenolo masentaa. Ku soot saanu piisalle rahaa peltohommista, sää voit hankkia ittelles kaikenlaasia mehtävehkehiä. Jos matti o kukkaros, voit alootella mettänhoitoa pelekällä moottorisahalla. Siinon aina se riski, että teet ittes naurunalaaseks, mutta ny ei onneks oo muita kahtomas. Jokaane, jolla on vähääkä ittekunniootusta, hommaa ittellensä mettäkonehe, ja mieluusti aina vähä isoomman ku naapurilla.
Non nää sukupolovenvaihookset aina vähä hankalia. Varming Simulator o paras mahrolline maavviljelyspeli nelos-Pleikallaki, mutta ei kyllä ois pahitteeks, jos ens vuona olis fölijyys vähä tarinallistaki antia. Minen oo koskaan ollu kateelline, ku mullon aina ollu kylän suurimmat vehkehet, mutta näistä maajussien perusluontehista sais kyllä väännettyä melekoosta raamaa usiammanki pelin tarpehiksi.
Moninpeliki kaipaas vähä piristystä. Määki osaan olla välillä nii paskamaanen, notta tekis mieli mennä tekemähä tihutöitä naapurin isännän pelloolle, mutta ei sitä viihti, ku vallesmannia pitää pelätä ainaki periaattehesta. Pelimuoros olis helepompaa. Jos tuo rikitaaline naapurismiäs köppäälee, sitä vois rankaasta ajamalla äkehillä ohorapellon kerralla pilalle. Siinäpä sitä sitte oltais.
Tää saksalaasten hittipeli o viittä vaille maavviljelyksen Rantteftauto. Aiva kipiää tekee, ku joka vuos se pääsöö lähemmäs, mutku aina sitä uuristetahan väärästä päästä. Kuulkaas Kiantsin väki, tehkää tähä kunno tarina ja muuttakaa moninpeli retmätsiks. Sejjäläkee tuloo rahaa nii, että rantehia pakottaa.

 

Farming Simulator 2015

Arvoosteltu: Leisteissön nelijä
Saatavis: Peesee, Mäkki, Leisteissön kolome, Peeäs Vita, Äkspoks Van, Äkspoks kolomekuuskytä, mopiili, Kolomereeäs.
Giants Software / Focus Home Interactive
Ikärajootus: Kolome plus. Sopii kaikenikääsille, jokka haluaa opiskella maavvilijelystä

 

Agricultural Simulator: Historical Farming
www.agriculturalsimulator.com/historical-farming/

Adalogic/United Independent Entertainment
Arvosteltu: Intel Core i7 3550K, 8 Gt RAM, GeForce GTX660 1,5 Gt RAM, Windows 8.
Laitteistovaatimukset: 2,0 GHz Pentium IV tai vastaava AMD, 1 Gt RAM, DirectX 9.0c -yhteensopiva näytönohjain 256 Mt:n tekstuurimuistilla, 750 Mt kiintolevytilaa, Windows Vista.
Ikäraja: 3
 
Ennen wanhan wiljelys
 Wanhan aican cajcki oli covin waikiaa. Työconeina ol ensin ihmiset, sitten hewoiset. Sitten ombi raudan wuoro. Cun carija on ruocittawa ja sato corjattawa, peltoon ombi lähettäwä. Iancaickiset työconeet on nyt tehty caicen cansan tykö, cun tietoconeesta ombi tullut aicacone. Harmi wajn, että lopputulos on carmia.
Sacksin maalta ombi tullut monia työpelejä. Agricultural Simulator coittaa löytää oman racosensa eilisestä. Ractorit ombi copittomia pickukoneita ja culjettajilla on aijna casvot cärsimuksen vuocksi mutcallansa. Tecijöille täten tarjotaan jalcapuuta, cun tecnisesti suoritus on domaroitava joutavacksi. Höyryconeesta noin cymmenellä orawannahalla hancittawa peli on algunsa mahdoton, se cun eij edes cäynnisty. Eij taidha caicki olla teusi.
Cun werkosta etsii, muutcin cärsiwät. Manaucset tai rucouckset eiwät auta, eiwät muutcan taijcatemput. Eijkö caice ole alghus heicko? Yxinkin moitteen woisin corjata, jos pelin saisi cäyntin. Nijn on oltawa tyhmet, ja nyt wisust aruattawa.
Ombi sanottawa, ettei pelisä woi certoa juuta eij jaata, cun sitä eij woi pelata. Jos woisin arvalla heittää, Agricultural Simulator ombi mennessä olewa Farming Simulator. Se hengen anda, sijs se ajna sydämes canna.
Julius Cuoricola

85