Fatty Bear's Birthday Party – Nalle Karvatassu

Humongous Entertainmentin lastenpelisarja jatkuu uudella sankarilla. Nyt vuorossa on Fatty Bear eli suomalaisittain Nalle Karvatassu. (Eikös Rasvanalle? _toim.huom)

Yön siimeksessä, kun kiltit lapset ovat jo nukkumassa, lelut heräävät eloon ja alkavat puuhailla omiaan. Fattyn emännän Kaylan syntymäpäivä on tulossa ja hän päättää ystävineen järjestää tytölle hienot synttärijuhlat.

Fattya auttavat Molla-Maija ja jänis Pitkäkorva. Mutta mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa: hyvää tarkoittaessaan lelut onnistuvat päästämään Kaylan syntymäpäivälahjan (koiranpennun) karkuun ja ympäri taloa juoksenteleva pentu aiheuttaa kaikenlaista harmia.

Yössä riittää tekemistä. Koiranpentu tulisi ottaa kiinni, ehtiä koristelemaan Kaylan huone ja tehdä vielä synttärikakku tai parikin. Mutta kaiken tämän tohinan keskellä Fatty ehtii itsekin leikkiä.

Keilausta keskiyöllä

Fatty Bearissa riittää Humongousin taattuun tyyliin tutkimista vaikka kuinka. Lähes jokaista objektia klikatessa saadaan esille pieniä ääniefektejä ja animaatioita. Omille pikkusisaruksilleni uusien klikkauskohtien etsiminen oli suurin huvi pelistä.

Toinen erittäin mukava asia on se, että pelissä on pieniä alipelejä. Esimerkiksi kakun voi koristella itse ja pihalla pystyy keilaamaan. Onpa mukana vieläpä aito pianokin.

Lastenpelille tyypillisesti pelin ongelmat ovat hyvin vähäisiä, mutta mielenkiintoa pitää yllä satunnaisuus. Esimerkiksi kakuntekotarpeet löytyvät milloin mistäkin ja muutakin tavaraa on piilotettu välillä eri paikkoihin.

Taas kerran...

Vaikka lastenpeli-idean uutuudenviehätys ei vaikuta enää, on myönnettävä, että Humongous Entertainment on jälleen kerran onnistunut luomaan loistavan pelin. Fatty Bear on jo teknisestikin mainio: digitoituja ääniä kuuluu joka puolelta, grafiikka on kaunista ja taas vaihteeksi suomalaislapset oppivat pelaamisen myötä kolmatta kotimaista.

Fatty Bear sai suuren suosion muuten niin vähän pelaavien pikkusiskojeni keskuudessa. Ehkä syy on siinä, että Fatty Bear ei ole niin "miehisen mekaaninen" kuin PuttPutt, ja vetosi näinollen naisellisiin tunteisiin.

Aito mielipide: "On mukavaa kun painaa hiiren nappia jonkun esineen kohdalla ja saa esille hassuja liikkeitä ja ääniä. Hauskinta on kakun koristelu, kun siinä voi tehdä mitä vain keksii. Minä tykkäsin pelistä oikein paljon." Ulla, 9 v.

89