FIFA 06 Road to World Cup (Xbox 360)

Road to World Cupissa tahkotaan MM-kisojen karsintoja harjoitusotteluineen ja pelattavana ovat vain maajoukkueet. Jostain syystä FIFA 06:ssa on valmiina ainoastaan eurooppalaiset karsintasarjat, ja Amerikan tai Aasian jengeille joutuu lohkot säätämään käsin. MM-eurokarsintojen ohella vaihtoehtoina ovat yksittäiset matsit kimpassa tai netissä.

Grafiikoiden suhteen FIFA ei jätä toivomisen varaa, sillä stadionit ovat törkeän komeita. Luppohetkien lähikuvissa zoomataan pelaajien kasvoihin, jolloin tähdet tunnistaa vaivatta. Saksa-pelissä Forssell irvistelee harmista maalivahdin venyttyä huippupelastukseen, ja Kopteff iskee leikillään silmää vedettyään kolmestakymmenestä metristä pallon katsomon kymppiriville. Fiilis on kuin vahakabinetissa kävisi, kiiltävänaamaiset miehet eivät ole täysin näköisiä eivätkä elävän oloisia, mutta tunnistettavia.

Varsinaisella pelipuolella on ongelmia. Animaatioiden alku- ja loppuhetket tunnistaa liian helposti. Esimerkiksi spurtissa on vain kolme askelta, jonka jälkeen pallo ilmestyy pelaajan jalkaan ja askelsarja alkaa alusta. Pientä hiomista selvästi kaivattaisiin. Pelaaminen on fifamaisen vauhdikasta, mutta puolustaminen on karsinnoissa tavallista helpompaa. Vastustajalta saa pallon pois juoksemalla miehen kiinni, jolloin riisto onnistuu ilman napin painamistakin. Toppari vain vääntää hyökkääjän tylysti irti pallosta.

Debug-koneen pitkiä latausaikoja naamioidaan harjoituskentällä, jossa pelaillaan latauksen ja pelimuotojen valinnan ajan, mikä ideana toimii hyvin. FIFA on komea ja hauska peli, mutta ei Xbox 360 -versiokaan saisi proevo-miestä Road to World Cupia lavalle kehumaan.

**** (neljä tähteä)