FIFA 13 (Wii U) – Julkaisupelit for U

FIFA 13 (Pelit 11/2011, 87p) tiivistää jalkapallon syvimmän olemuksen oivasti. Pelin fyysisyys, kaksinkamppailutilanteet ja realistisesti pelaajalta toiselle liikkuva pallo luovat vahvan illuusion oikeasta ottelusta. Harmi, että Wii U:n FIFA 13 on eri peli kuin PS3:lle ja Xbox 360:lle julkaistut veljensä.

FIFA:n tämänvuotiset uudistukset eivät näy Wii U -futiksessa. Hyvästi pelaajien herkempi ensikosketus palloon, FIFA Street -henkinen kikkailu, fysiikkamoottorin parannukset ja Ultimate Team -pelimuoto. Liigojen lisenssit ja joukkueiden kokoonpanot ovat tietysti ajan tasalla, mutta muilta osin pelin nimeksi sopisi paremmin FIFA 12+.

Onneksi täppäriohjainta hyödynnetään järkevästi. Pieneltä ruudulta voi valita taktiikat ja vaihdot, halutessaan ruutua tökkimällä voi myös syöttää ja laukoa. Helppoa se ei tosin ole. Muilta osin pelaaminen on FIFA-veteraanille tuttua. Iso Wii U -ohjain sopii alkutotuttelun jälkeen hyvin käteen ja potkupallo luonnistuu vaivattomasti tuttujen kontrollien ansiosta.

Wii U:n FIFA 13 on puutteistaan huolimatta hyvä jalkapallopeli. Eri pelimuotoja on valtavasti, moninpeli toimii ja ulkoasukin on kohdallaan. Valitettavasti kilpailijoiden konsoleille julkaistu FIFA 13 on kuitenkin uudistuksineen parempi.

Markus Lukkarinen

74