FIFA International Soccer – Potkupalloa

Asiallisen PC-version (Pelit 6/94, 90 pistettä) ja hulppean 3DO-version jälkeen Amigan FIFA Soccer tulee pahaan saumaan. Varsinkin jos omistaa perusmallia olevan Amigan...

Jo pelin nihkeät, hitaat ja taajaa levykkeenvaihtoa vaativat latausrutiinit takaavat, ettei tämän version kimppuun käy kovin monta kertaa, ellei ole ihan pakko.

Pahempi pettymys on kuitenkin ruudun kerrallaan nykivä päivitys. Kun pallon potkaisee kohti maalia, pallon menoa ei pysty käytännössä havaitsemaan ennen kuin se jo on verkossa. Maalin tekemisen tunne jää kokonaan uupumaan, mikä vie peli-ilon.

Äänet ovat ohuet vaikka simuloivatkin kohtuudella aiempien versioiden yleisön kohinaa ja kuhinaa. Animaatiot ovat asialliset eikä pelattavuuskaan ole täysin metsässä. Pallon siirtely sujuu ainakin kahden napin ohjaimella kohtuullisesti, vaikka osa kontrolleista jääkin näppäimistön haromisen varaan.

Kaksinpelinä Amigan FIFA Soccer toimii, kunhan ei odota liikoja hienouksia. Tietokonetta vastaan pelaaminen tuntuu turhauttavalta, tietokonettahan nykivät grafiikat eivät häiritse.

Pelivaihtoehtoja ovat tutut cupit ja liigat. Joukkueet valitaan 48 maajoukkueesta. Kaikkien 960 pelaajan ominaisuudet on kuvattu 13 eri taitomuuttujalla. Oikeita nimiä ei näy, mutta mielikuvitusta voi toki käyttää. Aikaisemmista versioista tutut strategiavaihtoehdot ovat mukana.

Perus-Amigan omistaja ei saa FIFA Soccerista rahoilleen vastinetta. Kaiken lisäksi Amigaa on siunattu tuhottomalla joukolla tätä paljon hienompia potkupallopelejä. Nyt nykii eikä nappaa.

75