Fighting Stick Wii (Wii)

www.hori.jp

Tappelupelejä pelaa padillakin, mutta tositoimiin ryhtyvä virtuaali- ja katutappelija tarvitsee kunnon työkalun.

Pelikonsolien ensimmäisiä tappelupelejä seuraa aina arcade-ohjain, eikä Wii ole poikkeus. Ensin tuli Guilty Gear XX Accent Core ja heti sen perään Fighting Stick Wii. Näin siis Japanissa ja Pohjois-Amerikassa – Eurooppaan ei ole luvattu kumpaakaan. Onneksi oheislaitteissa ei ole aluerajoituksia.

Japanilainen Hori tekee sekä huippulaatuisia Real Arcade Pro -arcadeohjaimia että edullisempia perusohjaimia, kuten Xbox 360:n Dead or Alive 4 Stick. Fighting Stick Wiin avaaminen ja pikadiagnoosi sisuskaluista paljastaa sen olevan DOA4-ohjaimen kopio.

Ohjaimen joystick ja napit ovat hyvää perustasoa. Napit ovat jäykempiä ja hiukan epätarkempia kuin oikeita peliautomaattikomponentteja käyttävän Segan Virtua Stick High Graden (Pelit 5/07) vastaavat. Tikun ero tulee esiin nopeissa väli-ilmansuuntia vaativissa liikesarjoissa, jotka eivät onnistu aivan yhtä vaivattomasti kuin Segan tikulla. VSHG:hen verrattuna ohjaimen kotelo on pienempi ja selvästi kevyempi eli se ei ole yhtä jämäkkä. Jokaiselle napille on oma autofire-kytkin.

Fighting Stick Wii on langaton ohjain, mutta vain puolittain. Sitä ei kytketä Wiihin, vaan nuntsan ja Classic-ohjaimen tavoin johdolla kaukosäätimeen. Yhdistelmä toimii hyvin, kunhan ohjainta pitää pöydällä eikä sylissä. Kaukosäädintä voi käyttää samaan aikaan Fighting Stickin kanssa.

Fighting Stick ei tarvitse erillistä pelitukea, vaan tuki Classic-ohjaimelle riittää. Ohjaimen kahdeksan nappia vastaavat Classicin nappeja ja joystick sen ristiohjainta. Analogitatteja ei tueta. Ohjainta voi siis käyttää niissä Wii-peleissä, jotka tukevat Classic-ohjainta ja Virtual Console -peleissä. GameCube-peleissä ohjainta ei voi käyttää.

Ohjaimen nimi on Fighting Stick, mutta parempi nimi olisi Virtual Console Stick. Wiillä kun ei käytännössä ole Virtual Console -tappeluita lukuun ottamatta mainitsemisen arvoisia tappelupelejä. Console-peleistä Arcade-ohjain sopii kaikkeen muuhun paitsi analogitatteja vaativiin N64-mättöihin. Valitettavasti suurimpia hyötyjiä, mies miestä vastaan -tappelupelejä, ei ole kuin kahden Street Fighters 2 -version verran. Tulevaisuudessa Fighting Stickille on selvä tilaus, kun Neo-Geo-peliautomaattipelit saapuvat Virtual Consoleen.

Fighting Stickin hinta on noin 50 dollaria. Halvalla ei saa huippulaatua. Keskihintaisessa ohjaimessa ei voi olla kalleimpia ja parhaita komponentteja. Toisaalta Fighting Stick on hyvä perustikku eikä millään konsolilla ole samassa hintaluokassa parempaa tarjolla.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…