Final Fantasy Chrystal Chronicles: My Life as a King (Wii)

Joskus on mukava kääntää roolit päälaelleen – näkeepähän ainakin, miltä asiat näyttävät aidan toiselta puolelta. My Life as a Kingissä vedetään kypärän sijaan kruunu päähän ja lähetetään urheat seikkailijat tutkimaan vaarallisia luolastoja.

My Life as a King on fantasiateemalla ryyditetty Sim City -muunnelma. Seikkailijat keräävät luolastoissa taikakiviä, joilla loitsitaan lisää asuin- ja kaupparakennuksia. Asukkailta kerätään veroa, jolla maksetaan seikkailijoiden palkat. Ja piiri pieni pyörii ja kaupunki paisuu. Tai ei paisu, mutta kiinteiden muurien sisäpuolelle nousee lisää taloja. Erilaiset rakennukset vaikuttavat vaihtelevin tavoin seikkailijoiden määrään, ammattiin ja varusteisiin.

Kuningas tallustelee päivisin kaupungissa ja taikoo tonttipaikoille taloja, jos resurssit riittävät. Ylimääräinen käteinen sijoitetaan muun muassa asekauppojen tutkimustyöhön, joka puolestaan auttaa seikkailijoita. Aamulla luetaan urheilusivujen sijasta eiliset seikkailija- ja finanssiraportit.

My Life as a King on lupsakkaa ja pikkuhiljaa monimutkaisemmaksi muuttuvaa rakentelua ja optimointipoptimointia. Ennakkoon kiinnostavasta teemasta huolimatta addiktio ei missään vaiheessa puristanut kurkusta kiinni. Valmiit muurit, valmiit tonttipaikat ja tyhjästä ilmestyvät talot tekevät tunnelmasta liian kliinisen. Odotin jotain enemmän, sillä muutaman maksullisen lisäkilkkeen myötä My Life as a Kingin hinta kipuaa helposti yli 20 euron.

77

Lisää aiheesta