FlatOut (PC) – PC paitsiossa

PC:llä FlatOut komea ulkoasu ja näyttävästi hajoava ympäristö pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, mutta harmittavasti PC-versio tuntuu muuten jääneen lapsenkenkiin.

Yksinpelin sisältö on tismalleen sama kuin Xboxilla ja PS2:lla. Bugbearin edellisestä pelistä Rally Trophysta poiketen ajaminen näppiksellä luonnistuu siedettävästi. Padilla tai joystickilla tuntuma on hyvä, mutta Microsoftin voimaratilla törmäsin ongelmiin. Force feedback päällä ruudunpäivitys muuttui ihmeellisen tempoilevaksi eikä ajamisesta tahtonut tulla mitään. Ilman feedbackia keskitys katosi kokonaan ja tuntuma samalla. Korjaus on jo luvattu päivityksenä ja ongelma on vain Microsoftin rateilla.

Moninpeli rajoittuu vain kahdeksaan pelaajaan lähiverkossa. PC:llä rahkeet taatusti riittäisivät isompaankin joukkoon radalle, mutta ilmeisesti PC:n FlatOutiin ei ole haluttu tuhrata liikaa aikaa.

Sisäisen serverihaun puute hämmästyttää. Se, ettei edes GameSpyn tai All-Seeing Eyen kaltaisia ulkoisia serverihakuohjelmia tueta, on jo suoranainen rikos. Mitä ilmeisimmin sellaista ei myöskään ole luvassa. Suora IP-osoitteeseen liittyminen ei myöskään onnistu. Häpeäisitte!

Komentoriville lätkittävillä parametreilla moninpelin saa toimimaan netissäkin, ja heti muutama päivä ilmestymisen jälkeen fanit olivat väsäilleet usean erilaisen proggiksen helpottamaan nettipeliä. Harmi vain, että FlatOutin pelaajat ovat hajaantuneina sinne tänne käyttämään useita erilaisia purkkavirityksiä. Viimeksi näin ankeiden viritysten kanssa piti askarrella joskus viime vuosikymmenellä.

Ottaa päähän tekijöiden ja varsinkin pelaajien puolesta, koska FlatOut on moninpelinä hemmetin kivaa, mutta pelien järjestely muuten kuin lähiverkossa on tehty lähes mahdottomaksi.

Heitän toivoni siihen, että innokkaat pelaajat voisivat Bugbearin avustuksella ottaa FlatOutin koko potentiaalin käyttöön. Tällaisenaan loistava peli menee hukkaan.

Yksinpeli 85

Moninpeli 70

85