flOw (PS3)

Jos pää pyörii ylikierroksilla, flOw on oiva vastalääke. flOw:ssa kontrolloidaan vinkeän näköistä organismia, joka syö muita olentoja. Siinä se, ei pisteitä, tarinaa tai elämää suurempia tavoitteita.

Liikesensoreita siististi totteleva otus kasvaa ja komistuu jokaisen suupalan jälkeen. Ahnaasti pienempiään ja toisinaan isompiaan metsästävä organismi saa lisää pituutta, leveyttä ja vaihtelevan näköisiä siivekkeitä. Kookkaat kohteet mutustellaan pala kerrallaan. Muhkeat vötkäleet saattavat tosin haukata palan takaisin. Vaaleat olennot muistuttavat etäisesti merten syvyyksissä uivia kaloja, meduusoita tai kiinalaisia lohikäärmeitä.

Olento pyrkii vähitellen yhä syvemmälle ja kookkaampien vonkaleiden kimppuun. Kun otus on tarpeeksi syvällä, muoto muuttuu kokonaan ja elukan kasvatusrumba alkaa uudestaan. Mikäli olento saa joskus harvoin köniinsä, se pakenee yhden tason verran ylemmäs. Uiskentelun ja syömisen taustalla velloo aiheeseen sopiva kevyen konemainen ambient-äänimassa.

flOw on rennon rauhallista pelailua. Vaikeustaso kohoaa toki pikkuhiljaa, mutta loppu tavoitetaan helposti ensimmäisellä muutaman tunnin istunnolla. Seuraavalla kierroksella voi toki yrittää päästä maaliin kookkaammalla tai tyylikkäämmällä otuksella. Viiden euron hintaluokka sopii erinomaisesti kauniille, mutta höyhenen keveälle flOw:lle.

70